Kézilabda

2013.12.02. 16:16

Dunaújvárosi kézilabdázókkal veszik fel a harcot

Mindkét dunaújvárosi kézilabdázó utazhat a pénteken kezdődő, szerbiai női világbajnokságra, hogy pályára is léphetnek-e, az még nem dőlt el – ugyanis Zácsik Szandra sérülése miatt nem hirdetett keretet a kapitány.

Gallai Péter

A vb rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség hétfőn Budapesten, amelyen Vetési Iván elnöke elmondta: a tornán a csapat legfőbb célja, hogy megőrizze helyét a legjobbak között, és a 2012-ben kivívott Eb bronzérmet követően ismét jelezze, tartósan az elithez tartozik. Az MKSZ figyelembe véve az Eb-t, a magyar bajnokság erejét és a keret összetételét, az 1-8. hely megszerzését tűzte ki célul. Amennyiben a válogatott nyer a vb-n, 15 milliós prémiumban részesül, az ezüst- 13, a bronzérem 12 milliót ér, a 8. hely pedig ötmilliót.

Hajdu János csapata reményeink szerint idén is igazi magyaros hangulatban, sok száz, akár több ezer drukkere előtt léphet pályára Újvidéken. A szervezők tájékoztatása szerint eddig a magyarok vették a legtöbb jegyet a csoport találkozóira, így a vajdaságikkal kiegészülve a lelátón fölényre számíthatunk – fogalmazott az elnök.

A Karl Erik Böhn betegsége miatt őt helyettesítő Hajdu János így beszélt: – Rövid, ám annál tartalmasabb felkészülésünk utolsó napjaiban vagyunk, és több, nem várt nehézség nehezíti a munkánkat, gondolok itt a többi között Görbicz bokasérülésére vagy éppen Zácsik betegségére. A keret kijelölésénél sajnos a játékosok egészségi állapota is döntő. Hétfőtől készülünk tovább Algyőn, miközben folyamatosan egyeztetünk az egészségügyi stábbal és Zácsikkal, hogy a legjobb döntés szülessen, de minden bizonnyal 18 játékossal utazunk ki.

Ez azt jelenti, hogy a Dunaújvárosi Kohász KA két játékosa, Bulath Anita és Vincze Melinda továbbra is esélyes a szereplésre.

– Ami a csoportmérkőzéseket illeti, mindenkitől azt hallom, hogy a románok és a németek elleni utolsó két találkozóra kell igazán formába lendülnünk, de egyelőre mi a csehek elleni szombati nyitányra figyelünk – tette hozzá Hajdu. – Az Eb-bronz után duplán is szeretnénk bizonyítani és igazolni, hogy valóban a legjobbak közé tartozunk – mondta Görbicz Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!