Kézilabda

2015.03.09. 16:30

A juniorok jókor előztek

Dunaújváros - Az elmúlt hét végén a kézilabdázók programjában, a megyeitől az első osztályig adódtak vesztes csaták és remek győzelmek is.

Jankó Árpád

Hanusz Boglárka és Szabó Janka (balról védekeznek) az Érd ellen is a legjobbak között szerepeltek
Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatai közül az első csapat és a junior gárda hétvégi teljesítményét kell kiemelni. Mátéfi Eszter felnőtt együttese remek második félidei játékával nyert az MTK-Budapest otthonában, a juniorok pedig az NB II-es fordulóban vitézkedtek.

Maradjunk is mindjárt a fiataloknál. Rapatyi Tamás edző lányai szombaton betliztek az MTK ellen 32-27-re. Ezen a találkozón sok hibával kézilabdáztak a lányok. Hozzá kell tenni, hogy ezt a hibasorozatot az ifjúsági csapat is elkövette az MTK csarnokában, ők 31-25-re veszítettek. A juniorok a hatodik, az ifjúságiak a kilencedik helyen állnak az NB I-es bajnokságban. A juniorok góllövő listáján Boldizsár Bianka a tizenhetedik százhárom, Hanusz Boglárka a harmincnyolcadik hetvennégy góllal. Az ifjúsági csapatból Udvardai Laura 129 góllal a lista nyolcadik helyén áll, Iván Emese pedig a tizenkettedik 114 találattal. A bravúrt másnap mutatták be a juniorok az NB II-es bajnokság rangadóján. A már régóta vezető Érd II ellen nagyszerű játékot követően idegenben 24-20-ra győztek a dunaújvárosi lányok. (Mindenesetre érdekes, hogy egyet aludva a dunaújvárosi juniorok egészen más játékkal rukkoltak ki vasárnap.)

Rapatyi Tamás edző jogosan dicsérte az egész csapat teljesítményét, de külön kiemelt néhány játékost, akik remekeltek.

- Nélkülöznünk kellett a három sérültet, Keményt, Koncsikot, Molnárt. De nagyszerűen védekezett a csapat, és még azt is elbírta, hogy öt büntetőt is kihagyott az együttes. Kézben tartották a mieink a mérkőzést. Kiemelhető volt Ferenczy, Szabó Janka és Hanusz játéka, de mindenki koncentrált, és hozzá tett valamit a győzelemhez. Egységes volt a csapatjátékunk. Ezzel a szép győzelemmel a tabella élére ugrottunk, megelőzve az Érd II csapatát. És most ezt a pozíciót kellene a bajnokság végére megtartani, s akkor feljutunk az NB I B osztályba. Ez fantasztikus eredmény lenne - nyilatkozta Rapatyi Tamás.

Színesíti a palettát a megyei kézilabdában, hogy a férfiaknál megkezdődött a tavaszi szezon. A megyei bajnokságban (veszprémi körzet) játszó rácalmási férfigárda már két mérkőzést is lejátszott, mégpedig sikerrel.

Princes Attila edző elégedetten nyilatkozott a téli felkészülésről, aminek úgy látszik valóban van is eredménye.

- A csapatnak eddig sem volt gondja a fizikai állapotával, a kondícióval, ezért a gyakorlás középpontjába a taktikai elemek, a páros kapcsolatok, a csapatrészek mozgásának gyakorlását tettük. A télen két játékost igazoltunk: Hegedüs Tibor balkezes játékos és Vitéz Gábor beálló a két új kézilabdázónk. A Nemesvámos ellen 29-21-re nyertünk, mégpedig úgy, hogy a második félidőben felőröltük az ellenfelet.Takács kapus mellett az egész csapat odatette magát. Az Alsóörs elleni idegenbeli győzelem, a 28-23-as végeredmény pedig úgy született meg, hogy végig vezettünk nyilatkozta az edző. Jelenleg a Rácalmás a Veszprémi Egyetem II és a Balatonfüred mögött a harmadik helyet foglalja el. A rácalmásiak ezt a pozíciót szeretnék megtartani. Legközelebb szombaton az Arany János iskolában 18 órakor játszanak a Bicske csapata ellen.

A Fejér megyei nő kézilabda-bajnokság még mindig téli álmát alussza. Mivel a megyei női csoport hat csapatból áll, ezért későn, csak március 21-én folytatódik a hölgyek sorozata. A Rácalmás női gárdája itthon kezd majd az Aba-Sárvíz együttesével. Jelenleg a rácalmási lányok a harmadik helyen állnak a megyei tabellán.




Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!