Kézilabda

2015.10.02. 19:36

A Nehéz sorozatban vannak a Dunaújvárosi Kohász hölgyei

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapata szombaton Székesfehérváron játszik. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számára folytatódik az a meglehetősen nehéz sorozat, amelyben kimondottan a leendő riválisok ellen kell eredményt elérni. A Ferencváros elleni találkozó nem ebbe a kategóriába tartozott. Viszont a Vác elleni már igen, amelyet sikeresen fejezett be a Kohász. De most hét végén (szombaton) következik a Fehérvár elleni meccs idegenben, majd október 25-én érkezik a Siófok gárdája, és november 1-jén pedig Érdre utazik a dunaújvárosi csapat.

Azari Fruzsina (7) az utóbbi időben az egyik legjobb formában lévő dunaújvárosi játékos. Fotó: Ady Géza

Ám mindent sorjában! Maradjunk most a szombati székesfehérvári találkozónál. A Fehérvár Kézilabda Club eddigi hat mérkőzéséből összesen hat pontot szerzett. Háromszor nyert és háromszor vesztett. Kikapott a Győrtől, nyert Budaörsön, legyőzte a Mosonmagyaróvárt, kikapott az MTK-tól, nyert a Debrecen ellen, és veszített a Fradival szemben. Ezek után joggal mondhatjuk, hogy felemás a teljesítménye. Ahogy a tavalyi bajnokságban is többször „felült" a hullámvasútra, most is ez látszik a megyeszékhely csapatánál. Bár még nagyon a bajnokság elején tartunk, a véleménnyel várjuk még. Például azért is, mert nem tudhatjuk, hogy mire lesz képes szombaton otthon a Dunaújvárosi Kohász ellen. Bakó Botond edző természetesen győzelmet vár:

– A riválisokkal szemben otthon kötelező a győzelem, a pontok gyűjtése. Ami biztos, a két megyei csapat mindig nagy csatákat vív egymással. Most is egymásnak fog esni a két gárda. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, valamint jól kell védekezni.

Nem hiszem, hogy valamikor még megértem, mit is jelent a nyilatkozatokban a „nekünk a saját játékunkat kell játszani", de jól hangzik, hetente elmondható. Nem lehet belekötni. Én jobban szeretem, ha azt hallom: ha jobban támadunk és jobban védekezünk az ellenfélnél, akkor nyerünk. És ez a célunk.

A Kohász edzője, György László abban szintén egyetért, hogy heves csata, óriási küzdelem várható Fehérváron.

– Az FKC jó erőkből álló társaság. Tápai Szabina visszatérése után egyre jobban belelendül, a Debrecennek nyolc gólt dobott, és nagyon veszélyes Mayer, a beállójuk is. De nem szabad megfeledkezni a jó képességű kapusukról, Herr Orsolyáról sem. Nyilván a hazai közönség előtt nyerni szeretnének ellenünk, mi pedig ezt akarjuk megakadályozni a játékunkkal. Hasonló lesz ez a találkozó a Vác ellenihez. Nagyon sok küzdelem, munka vár majd ránk Fehérváron is. De ha fejben felkészülünk erre a találkozóra, akkor sikeresek lehetünk – mondta György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!