Kézilabda

2015.10.07. 15:29

A szlovákok ellen kezdünk az Európa-bajnoki selejtezőn

Dunaújváros - A magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön megkezdi Európa-bajnoki selejtező sorozatát. Németh András szövetségi kapitány csapata 18 órakor Dabason Szlovákiát fogadja.

Agárdy Csaba

Az 5. csoportban szereplő magyar női válogatott Finnországgal és Lengyelországgal van egy csoportban az első kettő vehet részt a 2016. december 4-18. között Svédországban megrendezendő Európa-bajnokságon.

A mai dabasi mérkőzés után legjobbjaink október 11-én vasárnap Finnországban szerepelnek. A mieink legnagyobb ellenfele Szlovákia lehet a papírforma alapján a magyar és a szlovák válogatott között dőlhet el az első két hely sorsa.

A Dunaújvárosi Kohász erősségére, Bulath Anitára a válogatottban is komoly szerep várhat

Németh András az első két selejtező mérkőzésre tizennyolc tagú keretet hirdetett ki. A szövetségi kapitány két dunaújvárosi játékosra számít, Bulath Anita és Triscsuk Krisztina bizonyíthat a két találkozón, és visszatér szülése után klubjában már újra szereplő győri világklasszis, Görbicz Anita.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete az Eb-selejtezőkre:

Kapusok: Kiss Éva (Győri Audi ETO KC), Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Janurik Kinga (Érd).

Mezőnyjátékosok: Bulath Anita, Triscsuk Krisztina (mindketten Dunaújvárosi Kohász KA), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Hornyák Dóra, Kovacsicz Mónika, Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett, Görbicz Anita, Korsós Dorina, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna (valamennyi Győri Audi ETO KC), Erdősi Ildikó (Siófok).

A szlovákokat legutóbb huszonhárom góllal megverte válogatottunk, de Németh András szerint abból a meccsből nem lehet kiindulni, nagyon komolyan kell venni a találkozót.

Érdekesség, hogy az Eb-selejtezők egyben felkészülési mérkőzések a decemberi dániai világbajnokságra.

Női Európa-bajnoki selejtezők, 5. csoport:

1. forduló: Október 8., Dabas: Magyarország-Szlovákia 18 óra.

2. forduló: Október 11., Finnország-Magyarország 13 óra

3. forduló: (2016. március 9-10.): Lengyelország-Magyarország. 4. forduló: (2016. március 12-13.): Magyarország-Lengyelország.

5. forduló (2016. június 1-2.): Szlovákia-Magyarország.

6. forduló (2016. június 4-5.): Magyarország-Finnország.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!