Kézilabda

2015.08.04. 13:46

Az új játékosok szokják a Kohász stílusát

Dunaújváros - A kézilabdaanyagot mindenképpen a fiatal magyar női válogatottunk spanyolországi sikerével kell kezdeni. Annál is inkább, mivel az U19-es junior válogatottban szerepet kapott két dunaújvárosi lány, Kemény Dóra és Ferenczy Fruzsina is.

Jankó Árpád

A magyar válogatott nagy bravúrral bekerült a legjobb négy csapat közé az Európa-bajnokságon. És csak hajszálon múlt, hogy sikerüljön megszereznie a bronzérmet. A harmadik helyért ifj. Kiss Szilárd együttese a svéd válogatottal játszott. A döntetlenre végződött első félidő után a végén a szerencsésebb svédek egy góllal (25-24) győzedelmeskedtek. De a negyedik hely a kontinenstornán egészen kiváló teljesítmény. A két dunaújvárosi leányra tehát hazaérkezésük után már számíthat a felkészülésben Mátéfi Eszter. Ugyanakkor továbbra is hiányos a keret, mert ezen a héten két felnőtt válogatottunk, Triscsuk Krisztina és Bulath Anita edzőtáborban gyakorol.

Ferenczy Fruzsina

Kemény Dóra

Mátéfi Eszter kerete a Győri ETO elleni első mérkőzés után a másodikra készül. Szerdán 16.30 órakor az MTK csapata utazik Dunaújvárosba,

- Először is gratulálok két junior válogatottunknak a parádés negyedik helyhez. Ők bekapcsolódnak majd a munkánkba. Az edzőmeccseinknek az a célja, hogy az új játékosok védekezésben és támadásban is beilleszkedjenek a mi játékunkba nyilatkozta a vezetőedző. Az ETO ellen voltak nagyon biztató szakaszok a játékunkban. Lőttünk átlövő gólokat, beállóból is eredményesen kézilabdáztunk, szereztünk labdákat, de akadtak technikai hibáink, is.. Annak külön örülök, hogy az újonnan igazolt játékosaink mozgásán látszik, hogy nagyon fogékonyak a nekik újdonságot jelentő stílusunkra - mondta Mátéfi Eszter.

A régebbi garnitúrához tartozó Takács Dusmáta éppen a Győr ellen mutatott játékot figyelembe véve szintén nagyon optimistán nyilatkozott.

- Nem gondoltam volna, hogy a kegyetlen alapozó, fizikai munka kellős közepén jó mérkőzést, időnként gördülékeny játékot produkálunk. Az új társak veszik a lapot, és mondhatom, hogy velük megerősödve olyan lesz ez a Kohász, mint amilyen volt: küzdős, harcos, lelkes gárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!