Kézilabda

2015.02.01. 18:25

Békéscsaba–Dunaújváros: Dráma az utolsó percben

Drámai küzdelemben kikapott szombaton a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata Békéscsabán.

Jankó Árpád

Békéscsaba – Dunaújváros 29-28 (16-13)
Békéscsaba, 1100 néző. vezette: Dobrovits, Tájok.
Békéscsaba: Sipeki – Kovács 1, Nikolayenko 6 (1), Szögi 6 (4), Szabó V. 4, Glusica 5, Gávai 3. Csere: Terenyi (kapus), Walfisch 4, Tóth, Diószegi. Edző: Avar György.
D. Kohász: Triffa – Azari, Triscsuk 6 (1), Ferling 2, Takács D. Bulath 8 (1), Vincze 7. Csere: Nagy É. (kapus), Kamper 3, Takács B., Mekler-Rádl, Hosszu 2. Edző: Mátéfi Eszter.

Előre tudta mindenki, a Békéscsaba jó csapat, pláne úgy, hogy már a sérültjei is felépültek. A városban pedig a kézilabda örület valamennyi hazai mérkőzésre jellemző. Most is telt hát megállás nélkül tapsolta a nagyon motivált, rendkívül lelkes, nagyszerűen védekező csabai lányokat. Ráadásul a Kohász ismét rosszul kezdte a találkozót. A 13. percben 9-4-nél Mátéfi Eszter időt is kért. Tapadt ellenfelére a dunaújvárosi gárda, de lépéselőnyét foggal-körömmel védte a csabai együttes. A félidőben hárommal vezetett a Békéscsaba. És a 34. percben kiegyenlített a dunaújvárosi gárda, kihasználva a hazaiak technikai hibáit (16-16).

De megint feljött a Csaba, és újból harcolni kellett a pontszerzésért. Először Vincze Melinda egyenlített, majd fordított a dunaújvárosi csapat. Az 50. percben Hosszu találatával: 24-25!

Sajnos a hibák, a ziccerek kimaradása miatt a hajrában magának tette nehézzé a helyzetét a vendégcsapat. A hazai csapat pedig ahogy ígérte, az utolsó percig hatalmas lelkesedéssel játszott. Hajtotta a hazai játékosokat a közönsége. De a nagy iramot diktáló dunaújvárosi együttes is óriási energiával küzdött az utolsó percekben.

És a dráma ekkor érte el csúcspontját. Harminc másodperccel a vége előtt Takács Dusmáta hatalmas ziccert hagyott ki. Ha bedobja, a Kohász vezet egy góllal. Válaszul két (azaz kettő) másodperccel a lefújás előtt Nikolayenko rohamozott. Senki nem támadta meg, csak egy fault kellett volna, egy lökés, taszítás... Nem volt, bedobta. 29-28.

Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a dunaújvárosi együttes. Már ami a legjobb négybe jutást illeti. Már visszacsúszva a negyedik helyen áll a dunaújvárosi együttes 23 ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel az érdi gárda mögött. Borzasztóan fontos lesz tehát a szerdai hazai találkozó éppen az érdiek ellen.

Mátéfi Eszter: –A békéscsabai együttes nagyon akarta a győzelmet. Sajnos mi a döntő szituációkban ziccereket hagytunk ki.

 

KÖVETKEZIK: OTTHON, IDEGENBEN

Siófok:: Békéscsaba (o), Debrecen (i), Mosonmagyaróvár (0), Fehérvár (0), Vác (i).
Érd: D. Kohász (i), FTC (o), Békéscsaba (i), Győr (i), MTK (o).
D. Kohász: Érd (o), FTC (i), Győr (o) MTK (i), Szeged (o). Az Érd jelenleg harmadik 23 ponttal. A Kohász negyedik szintén 23 ponttal. A Siófok ötödik 20 ponttal. A Fehérvár hatodik 19 ponttal. (A D. Kohász vasárnap Rosztovban játszik, visszavágó február 14-én.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!