Kézilabda

2015.10.29. 19:08

A dunaújvárosi férfikézilabda sorsa jövőre eldőlhet

Dunaújváros - Nem kezdte nagyszerűen a bajnokságot az NB II-es DAC férfi gárdája. Nyerhető mérkőzéseket vesztettek el a dunaújvárosi kézilabdázók.

Jankó Árpád

Talán fejben, mentálisan nem voltak a bajnokság elején rendben. Azután összeültek, megbeszélték a történteket, s a csapat kezdett más felfogásban kézilabdázni. Az utóbbi fordulókban már Tökölön és Abonyban, tehát idegenben szép sikert, győzelmeket arattak. Most már csak itthon kellene megszerezni az első hazai győzelmet. Csermák Gábor vezetőedző erre most vasárnap idehaza lát is lehetőséget. A MAFC csapatát fogadják. 11 órakor a junioroknak, 13 órakor pedig a felnőtteknek lesz mérkőzésük.

Megbeszélték a történteket, a csapat már más felfogásban játszik. A DAC hatodik, ez a realitás

Szabó László, a DAC férfi szakosztályának elnöke a jelenlegi hatodik helyet most reális eredménynek tartja.

- Lehetne természetesen jobb is. Tényleg az elején valahogy nem állt össze a játékunk. És főleg olyanokkal játszottunk, akik erős csapatként az élmezőnyhöz tartoznak. De azt tapasztaljuk mostanában, hogy a csapat teljesítménye javul. Ahogy azt a kezdés előtt nyilatkoztam, most is tartom. Az NB II-ben egy dobogós helyet jó volna elcsípni. Nem elérhetetlen.

- Mennyire változott a tavalyi csapat összetétele a bajnokság kezdetére?

- Nagyon nem változott. Az viszont nekünk hátrány, hogy az edzőnk, Csermák Gábor már sokkal kevesebbet játszik. Az ő rutinja sokat segíteni a mérkőzéseinken. Hiába áll a junior csapatunk a harmadik helyen a bajnokságban, egyelőre még nem tudnak a felnőtteknek határozottan segíteni. Náluk az edzésmunkát kell erősíteni.

- Örömteli, hogy megvalósult a terv, miszerint a DAC átveszi a megszűnt sportiskola fiatal kézilabdázóit.

- Egy csapat kivételével mindenkit átvettünk, összesen hatvan-hetven fiú kézilabdázót. U8-tól egészen az U14-ig, a juniorokig. Természetesen örülünk, hogy tudtunk segíteni ezeknek a gyerekeknek és szüleiknek, hiszen dunaújvárosiakról van szó. Ám az öröm mellett azért vannak komoly gondjaink is. Az átvétel megtörtént, de semmiféle támogatást a további munkára nem kaptunk. Gyakorlatilag a felépítés, a versenyeztetés, a működés most rendben van, de ezt anyagi támogatás nélkül sokáig nem lehet csinálni. Hogy minőség is legyen a fenntartáshoz mindenképpen segítségre van szükségünk. A mi első csapatunk, a felnőttek azzal is támogatják ezeket a gyerekeket, hogy bajnoki szereplésükkel van előttük perspektíva, cél. Vagyis: látjátok, ide, ebbe a csapatba kerülhettek, három-öt év múlva. Három csapatot beneveztünk az Üstökös Kupára. Jó volt látni, milyen izgalommal, örömmel, a játékot élvezve küzdöttek a szülők legnagyobb örömére. És vannak szép eredményeink a fiatalok bajnokságaiban is. Egyszóval, van helyük a dunaújvárosi sportéletben. Ezt az évet tudjuk velük vállalni, ám ha nincs támogatás, ha továbbra sem nyerünk egy pályázaton sem, akkor változatlanul veszélyben lesz ezeknek a dunaújvárosi fiataloknak a megtartása - nyilatkozta Szabó László.

Nem szokásos egy interjút az újságírónak befejezni, mert az szakmai hiba. De most rákényszerülök. Merthogy ki kell jelenteni: hatvan-hetven sportoló dunaújvárosi gyereket nem veszíthetünk el. Meg kell menteni őket. Elképzelhetetlen, hogy egy város a sportág egyetlen utánpótlás bázisáról könnyedén lemond!



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!