Kézilabda

2015.04.23. 16:47

Dunaújvárosi Kohász : A távozókról, az újonnan igazoltakról még korai nyilatkozni, ez így sportszerű

Dunaújváros – Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, amely aktuális eseményekről, történésekről szólt.

Jankó Árpád

Szemenyei István, Radulovics Bojana, a két igazgató mellett helyet foglalt Mátéfi Eszter vezetőedző és négy olyan játékos, akik már megkötötték az új szerződést, mégpedig két évre az egyesülettel. A négy kulcsjátékos maradása a legjobb átigazolásnak számít. Bulath Anita, Vincze Melinda, Takács Dusmáta és Triscsuk Krisztina tehát továbbra is a Kohász játékosai. Triscsuk és Bulath az olimpiára is készülhetnek a válogatottal, Vincze fontos játékos a csapatban, Takács Dusmáta pedig a posztján majd főleg védekező feladatot kap.

Akik megkötötték új szerződésüket. Mind a négyen szeretik a klubjukat, a dunaújvárosi szurkolókat. Fotó: Zsedrovits Enikő

Szemenyei István arról is beszámolt, hogy Dunaújváros Önkormányzatának közgyűlése elfogadta az Akadémia tavalyról szóló beszámolóját és az idei szakmai és pénzügyi tervet. Továbbra is magyar játékosokkal játszik a klub, erős utánpótlást épít, és a magyar élvonalba akar kerülni, ami a nemzetközi szereplést is feltételezi.

Természetesen több játékosnak is érvényes a szerződése, így Triffa Ágnes, Azari Fruzsina, Kamper Olívia, Takács Bianka játékára lehet számítani. Ferling Bernadettet, aki befejezi pályafutását, augusztus 28-án fogják búcsúztatni ünnepélyesen. Az akadémia pedig a fiataloknak is ad lehetőséget az első csapatnak. Ők Kemény, Grosch, Klujber és Ferenczy. A távozókról és az újonnan igazoltakról nem adtak tájékoztatást, mondván nem lenne sportszerű, ha az Érd elleni rájátszásos mérkőzések előtt ez nyilvánosságot kapna. Most a feladat a bronzérem kiharcolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!