Kézilabda

2012.06.16. 19:34

Férfi kézilabda vb-selejtező - Magyar továbbjutást ér az oslói vereség

Oslo - Kijutott a jövő januári, spanyolországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a selejtező oslói visszavágóján - a múlt heti, veszprémi hatgólos siker után - 31-27-re kikapott a norvég csapattól.

MTI

A jó kezdés után három góllal is elléptek a hazaiak, ám a szünetre csak minimális volt az előnyük. A folytatásban is tapadt a Mocsai-együttes a riválisára, majd ahogy egyre idegesebbek lettek az északiak, még fordítaniuk is sikerült a magyaroknak, így aztán a házigazdáknak semmi esélyük sem volt a bravúrra.
   
A két meccs alapján megérdemelten szerzett indulási jogot a vb-re a magyar együttes. A négygólos vereség csalóka, mivel a skandináv válogatott három gólt az utolsó két percben dobott.
   
Rövid pihenő után a vb-re kijutott csapat gőzerővel készül tovább a július 27-én kezdődő londoni olimpiára.

   
    Vb-selejtező, visszavágó:
Norvégia-Magyarország 31-27 (14-13)
-----------------------------------
gól: Myrhol 7, Mamelund 6, Tvedten 6/2, Kjelling 6, Hansen 3, Rambo 1, Björnsen 1, Paulsen 1, illetve Zubai 4, Nagy 4, Császár 4/1, Gulyás 4, Putics 4, Iváncsik G. 2, Perez 2, Harsányi 2, Mocsai 1
    Vb-re jutott: Magyarország 54-52-es összesítéssel. 


A múlt heti, Magyarország-Norvégia mérkőzésről itt olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!