Kézilabda

2015.06.15. 17:25

Kialakult a decemberi dániai női kézilabda-világbajnokság teljes mezőnye

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria ellen kivívta a dániai világbajnokságon való részvétel jogát. A hétvégén kialakult a vb teljes mezőnye.

DH

A handball.hu szakportál összefoglalta a női kézilabda világbajnoki selejtezők eredményeit. A spanyolok ikszeltek a szlovákokkal, a lengyelek megverték az ukránokat, Montenegró is döntetlent játszott Izlandon, a svédek pedig a horvátokat verték, és kijutottak a decemberi világbajnokságra.

Szlovákia – Spanyolország 20-20 (9-12)
Spanyolország csapata jutott a vb-re 45-39-es összesítéssel.

Lengyelország – Ukrajna 30-22 (17-9)
Lengyelország csapata jutott a világbajnokságra kettős győzelemmel, 54-40-es összesítéssel.

Izland – Montenegró 19-19 (10-11)
Montenegró csapata jutott a vb-re 47-38-as összesítéssel.

Svédország – Horvátország 27-21 (14-9)
Svédország csapata jutott a vb-re kettős győzelemmel, 51-44-es összesítéssel.

Mocsai Lajos, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke és Radulovics Bojana (jobbszél), a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a Dunaújvárosi Kohász szakmai igazgatója búcsúztatta Vérten Orsolyát (balról) és Ferling Bernadettet  (Fotó: www. kisalföld.hu/Mészáros Mátyás)

A világbajnokság csoportjainak sorolását 2015. június 24-én, szerdán tartják a dániai Koldinghusban. A magyar csapat Ausztriában 33-20-ra, még Győrben 41-24-re győzte le az osztrákokat.

A győri találkozón búcsúztatták a válogatottságtól a Dunaferr SE, majd Dunaújvárosi Kohász klasszisát, Ferling Bernadettet.

A találkozón búcsúztatták Vérten Orsolyát is a válogatottságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!