Kézilabda

2016.03.08. 18:29

Kétszer a lengyelek ellen - A Dunaújvárosi Kohászból Triscsuk Krisztina és Kovács Anna játszhat

Dunaújváros - A lengyel válogatott ellen debütál az Elek Gábor, Ambros Martín szövetségi kapitányi kettős a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Jankó Árpád

A lengyel válogatott ellen debütál az Elek Gábor, Ambros Martín szövetségi kapitányi kettős a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A lengyelek december 14-én, a dániai vb herningi nyolcaddöntőjében 24-23-ra legyőzték a magyarokat, s a válogatott többek között emiatt nem vehet részt a riói ötkarikás játékokon. Németh András a kudarc után lemondott, utódjául az FTC és a Győr vezetőedzőit választották meg.

A magyar, spanyol kettős nem igazán forgatta fel az akkori keretet, az éppen a lengyelek ellen megsérült Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna változatlanul játékra képtelen. A keretben jelenleg 18-an vannak, közülük 16-an utaznak majd a szerda esti, koszalini mérkőzésre. A visszavágó vasárnap lesz Érden. Az Eb-selejtezőben a lengyelek és a magyarok eddig megnyerték két-két mérkőzésüket, és kiemelkednek a csoportból. Amelyik együttes a héten nem hibázik, az már most bebiztosítja a helyét a decemberi, svédországi Eb-n, de a másik reményei sem szállnak el: a finneket mindketten komolyabb erőbedobás nélkül verték, míg a magyarok hazai környezetben könnyedén győzték le a szlovákokat, a lengyelek pedig Szlovákiában nyertek.

Elek Gábor (b) és Ambros Martin (j) szövetségi kapitányok, középen segítőjük, Siti Beáta
Fotó-mti: Kovács Anikó

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a december 4-18. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságon.

György László, a Dunaújvárosi Kohász edzője szerint a sikeres szereplés alapja az akarat, a motiváltság.

- Sajátos a helyzet, mert a két szövetségi kapitánynak nem volt sok ideje arra, hogy a támadást és a védekezést begyakoroltassa. Túlságosan rövid volt a felkészülésre az idő. Gondolom, leültek a kiválasztott játékosokkal, mindenkivel megbeszélték a helyzetet. Azt sem tudjuk, milyen összeállításban játszik majd a magyar csapat. De az biztos száz százalékot kell nyújtani küzdeni tudásból.

A magyar női kézilabda-válogatott szűk keretében két dunaújvárosi játékos is szerepel. Triscsuk Krisztina és Kovács Anna várhat arra, hogy pályára léphessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!