Kézilabda

2015.04.21. 18:14

Dunaújvárosi Kohász: Egy perc dekoncentrálás sem megengedett

Dunaújváros - Szerda este 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban találkozik egymással ismét az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapat.

Jankó Árpád

A rájátszás első mérkőzése a fővárosban a dunaújvárosiak szemszögéből csak egy félidőre sikerült, mert a 16-14-ről történt folytatásban a Fradi nagyon jól kézilabdázva nagy előnnyel győzött (42-30). Amire ma este alapozhat a D. Kohász a hazai csarnokban, az valóban az első játékrészben mutatott játék. Kemény védekezés, labdaszerzés, a ferencvárosi védőfal átjátszása, és szinte a félidő végéig megtartott egy-egy gól előny kiindulási pont lehet a mai mérkőzésre. Annak ellenére, hogy az FTC kerete olyan erős, mint a bajnok győrieké, kijöhet a lépés ma a Kohásznak, ami bravúrhoz is vezethet. A bizakodás gondolata mellett viszont az is motoszkálhat a fejünkben, hogy a jelenlegi zöld-fehér együttes mostani formájában a rájátszásban akár a ETO csapatát is „megcsípheti". (Ez is tény.)

Takács Dusmáta a beálló poszton mindig nagyot küzd, harcol a Ferencváros ellen – most is így lesz. Fotó: Ady Géza

De maradjunk hazai vizeken. Két nagyszerű Kohász-játékos, Vincze Melinda és Bulath Anita véleményére voltunk kíváncsiak. Vincze Melinda: – Én csak a saját nevemben mondom: nem tudom az okát, hogy a Fradi elleni idegenbeli mérkőzés második részében miért estünk annyira vissza. Felkészültünk a Fradira, és ez az első félidőben az eredményen látszott is. Mára remélhetően tanultunk a hibáinkból. Jóval kevesebb technikai bakival kell játszanunk, az emberelőnyös helyzeteket ki kell használni. És szerintem, nem lankadhat el a koncentrálásunk. Valóban az utolsó pillanatig koncentrálni kell. Szeretnénk ma javítani, és ha lesz rá esélyünk, szeretnénk harmadik mérkőzést játszani majd a Ferencvárossal.

Bulath Anita csapata legjobbja volt az első népligeti találkozón. – Keresve a kudarc miértjét mindenképpen a második félidei védekezés visszaesésében látom a pénteki komoly vereség okát. De a szünet után támadásban is „megálltunk". Az is látható volt, hogy a Fradi belőlünk, mi pedig belőlük jól felkészültünk. A végrehajtás minőségét ők a második járékrészben magasabb szintre vitték. Ma este rövid időre sem kapcsolhatunk ki. Végig figyelni, küzdeni kell. Nincs kivétel: mindenki tegye oda magát, és nyújtsa képességei legjavát. Ne legyenek hullámvölgyek a játékunkban. Nem lesz gond, ha a hazai szurkolók bíztatása mellett becsületesen tesszük a dolgunkat. Akár a kimerültségig. Hogy utána, ha kell, azt mondhassuk: mindent megpróbáltunk, de nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!