Kézilabda

2015.02.23. 19:07

Kézilabda: A negyeddöntő után még két forduló van hátra

Dunaújváros – Joggal ünnepelt szombaton a dunaújvárosi közönség. A Győrtől elszenvedett hatgólos vereség ellenére, amely csak az utolsó tíz percben alakult ki, a nagy nevű ellenféllel szemben derekasan helytállt a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője is elsősorban a küzdelmet, a lendületet, a bátor játékot emelte ki.

– Volt a csapatomban hit és akarat. Védekezésben és támadásban is csináltunk szép dolgokat. A második félidő végére elfáradtunk. De büszke vagyok arra, hogy a Győr nagyon megküzdött a két pontért. Most szerdán pedig ismét a Fradihoz utazunk. Magyar Kupa-mérkőzést játszunk az FTC-vel a negyeddöntőben. Legutóbb ellenük gyenge teljesítményt nyújtottunk, most be kell bizonyítanunk, hogy annál sokkal többre vagyunk képesek a most remek formában kézilabdázó Ferencvárossal szemben is. Ott kell folytatni szerdán, ahol a győri bajnokcsapat ellen abbahagytuk, ahogy kézilabdáztunk. Jó játékkal kell folytatni a sorozatot – nyilatkozta Mátéfi Eszter.

Takács Dusmáta a beálló poszton nagy küzdelmet vívott a győriek játékosával, Lökével (5). Fotó: Ady Géza

A sorozat, azaz az alapszakasz pedig már nem tart sokáig. Két bajnoki forduló van hátra, és következik a rájátszás. Jelenleg harmadik a Kohász 25 ponttal, negyedik az Érd, ötödik a Fehérvár 23-23 ponttal, hatodik a Siófok 22 ponttal. A Siófok csapatának otthon kell megküzdenie a Mosonmagyaróvárral, és szintén otthon a Fehérvárral. Az Érd utazik Győrbe, majd otthon az MTK-val fejezi be az alapszakaszt. A Fehérvár siófoki látogatását követően a Mosonmagyaróvárt fogadja. A dunaújvárosi csapat az MTK otthonában játszik (komolyan kell venni!), és itthon a Szegeddel zárja a bajnokság alapszakaszát. Amennyiben a Kohász a két mérkőzését megnyeri, megtartja harmadik helyét. Ehhez az kell, hogy a győriek elleni hőfokon és színvonalon kézilabdázzanak Ferlingék. Talán érdemes még megemlíteni, hogy a versenykiírás szerint, ha két vagy több csapatnak azonos a pontszáma, a sorrendet az egymás közötti mérkőzés(ek) eredménye(i) dönti(k) el.

Úgy látszik tehát, hogy ismét elit csoportba kerül a dunaújvárosi együttes. De ne feledjük, ezért még komoly lépéseket kell megtenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!