Kézilabda

2012.01.24. 21:32

Kézilabda EB - Elszálltak az elődöntős remények

Második középdöntős meccsén is vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon. A Szlovéniától elszenvedett 32:30 arányú vereséggel elszálltak az elődöntős álmok, utolsó meccstől függetlenül lemaradtunk az Eb-elődöntőről.

MTI

Magyarország-Szlovénia
30:32 (13:14)

A legjobb góllövők: Putics 7, Császár 5, Krivokapic 4, illetve Gajic 13, Dolenec 5.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 2/2.


Az Izland elleni vasárnapi vereséget követően Szlovéniával szemben javíthatott a középdöntőbe három ponttal jutó magyar válogatott. A kisiklisás után együttesünk még mindig jó helyzetben volt, hiszen sorsát továbbra is saját kezében tartotta: ha a hátralévő két mérkőzésén nyer, biztosan elődöntős.

A vasárnapi vereséget a szurkolók is "elfelejtették", ezúttal is rengetegen érkeztek Magyarországról a már-már hazai pályának számító újvidéki Spens arénába és teljes erőbedobással álltak csapatuk mellé.

Nálunk a kapuban ezúttal Mikler kezdett a mezőnyben pedig a Harsányi, Mocsai Tamás, Laluska, Ilyés, Zubai, Iváncsik Gergő kezdőhatossal álltunk fel.

Támadásban Császár játszott Laluska helyett. A magyar válogatott szerzett vezetést, majd percekig kiegyenlített játék folyt a pályán.

A 11. percre sikerült két góllal (3:5) ellépniük a szlovéneknek, ráadásul Ilyés után Zubait is kiszórták két percre a bírók. A kettős emberhátrányt megúsztuk egy kapott találattal, de hullámvölgyünk folytatódott. Támadásban igencsak visszafogott teljesítményt nyújtottunk, Skof kapust többször is naggyá tettük. A 18. percben négyre (5:9) hízott a szlovén előny. Hosszú hajrát indítottunk, bejött Putics, majd a félidő végén Fazekas, Schuch és Ancsin is pályára lépett. Felzárkóztunk, de egyenlíteni nem sikerült.

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött. Szlovénia magabiztos, könnyed játékkal egész egyszerűen leiskolázta a mieinket, gyorsan növelve a különbséget. Támadásban tanácstalanok voltunk, védekezésünk pedig tíz perc múltán szinte teljesen szétesett, vetélytársunk öt, majd hatgólosra növelte a különbséget. Miközben Ilyés harmadik két perce után véglegesen kiszállt, Krivokapic próbálta hátára venni az együttest.



A 45. percben felcsillant a remény: Laluska háromra (20:23) csökkentette a szlovén előnyt, azonban Putics ziccert hibázott, ellenfelünknek pedig továbbra is minden lövése hálóba talált. Hiába lendült bele Putics, majd Krivokapic a gólszerzésbe, nem tudtunk látótávolságon belülre kerülni. Az 51. percben aztán végre sikerült mínusz egyre (26:27) feljönnünk, de Szlovénia újra megrázta magát. A folytatásban több alkalommal is nyílt esély a szépítésre, ám a sok hiba miatt nem tudtunk élni az esélyekkel. Ezzel elszálltak negyeddöntős reményeink.

A spanyolok és a horvátok a négyben

A csoport többi eredménye:

Spanyolország-Izland 31:26 (sikerükkel a spanyolok már biztos elődöntősök)
Franciaország-Horvátország 22:29 (a horvátok elődöntősök).

A másik csoport állása:

1. Szerbia 7 pont (már biztos elődöntősök)
2. Németország. 5 pont 
3. Dánia 4 pont 
4. Macedónia 3 pont 
5. Lengyelország 3 pont 
6. Svédország 2 pont

Előzmények

Az Oroszország-Magyarország mérkőzés részletei

A spanyolok ellen játszott mérkőzés részleteiért kattintson ide

A fergeteges, franciák elleni mérkőzésről itt!

Az izlandok elleni mérkőzés részletei

Képgaléria az Izland-Magyarország mérkőzésről, a Magyarország-Franciaország rangadóról, és a spanyolokkal játszott meccsről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!