Kézilabda

2014.09.18. 17:54

Kézilabda: NB II-ben rajtolnak

Dunaújváros – Az első osztályú kézilabda-bajnokságokban már javában zajlanak az események. A hét végén kezdődik NB II-ben is a sorozat.

Jankó Árpád

Városunkban a megyeiből feljutott DAC férficsapat, a DAC női formációja, valamint a Duna-Pent női együttese és a Dunaújvárosi Kohász juniorcsapata vetélkedik egymással. A Duna-Pent együttesének egy régi mester az új edzője. Pergel István holnap nagy csatára számít Gyömrőn.

– Első ellenfelünk a tavalyi bajnokságban még az NB I B-ben szerepelt. Ráadásul több játékost is igazoltak. Komoly összecsapás lesz. Alapelvünk, hogy azt valósítsuk meg, amit begyakoroltunk. Nagy kérdés, hogy a hat fiatal játékosunk ilyen rövid idő alatt milyen szinten tudott a csapatba beépülni. Sok munkánk van még, de bizakodom.

Itthon vasárnap a Dunaújváros Sportcsarnokban (11 óra) viszont városi rangadó lesz. A D. Kohász fiataljai játszanak a DAC női együttesével. A kohászosok mestere, Rapatyi Tamás győzelmet vár.

– Sok tehetségünk van, és most már eljött az ideje annak, hogy feljussanak az NB I B-s bajnokságba. Ez szolgálhatná jobban a fejlődésüket. Elmúlt az az idő, amikor csak utánpótlás játékos fejével gondolkodjanak. Már az eredmény terhével kell a pályára lépniük.

Csermák Gábor, a DAC férfigárdájának szakvezetője a szigetszentmiklósi találkozót nagyon nehéz hatvan percnek tartja. – Tavaly a nyolcadik helyen végeztek, most a céljuk feljutás az NB I B. Ezért komolyan erősítettek. Erős, képzett együtteshez utazunk. A jó védekezésünkben, és a lerohanásokban bízom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!