Kézilabda

2015.07.30. 15:52

A BL-győztes kérésére edzőmérkőzést játszik a D. Kohász

Dunaújváros - Harmadik hete keményen dolgozik a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata. Elérkezett a csúcsterhelés ideje.

Jankó Árpád

Mátéfi Eszter szakvezető reggeli futást vezényel, majd erőfejlesztés következik, és a harmadik felvonás a labdás gyakorlással telik. Ez a keddi és csütörtöki program.

- Az első igazi előkészületi mérkőzést pénteken játsszuk itthon 16 órakor, mégpedig a BL-győztes, sokszoros bajnok Győri Audi ETO ellen - tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlap a vezetőedző. - Ezen a találkozón természetesen nem az eredmény a lényeges, bár komolyan vesszük a játékot, hanem a gyakorlás. Mindkét csapat igyekszik az újonnan igazolt kézilabdázóikat beépíteni a játékba. Az eddigi tapasztalataim pozitívak: keményen dolgoznak a játékosaim. Jövő szerdán megint itthon játszunk egy edzőmérkőzést az MTK ellen, pénteken pedig mi megyünk a fővárosi együtteshez. Ekkor már Triscsuk Krisztina és Bulath Anita a válogatott táborában gyakorol. Viszont visszatérnek a junior Eb-ről Kemény Dóra és Ferenczy Fruzsina. A Kohász junior és ifjúsági csapata pedig elutazik az egyhetes kupára Dániába Horváth Tibor irodavezető vezetésével.

Három hét után már nagyobb szerepet kap a labdás játék. Mátéfi Eszter vezetőedző - magyaráz

Vincze Melinda, a Kohász szélsője sem tartja habkönnyű edzegetésnek a napi gyakorlásokat.

- Eddig ez a legnehezebb hetünk. De teher alatt nő a pálma. Természetesen a játék gyakorlásának még az elején tartunk. Én is kíváncsian várom majd a támadások, védekezések folyamatát, hiszen több új játékossal kell összeszoknunk. Nekem is lesznek a játékban új társaim, például Kovács Anna vagy Szalai Babett, akiknek a stílusát, figuráit, szokásait meg kell tanulnom. És ez viszont is így igaz. Ám ugyanez elmondható jelenleg a győri együttesről is, ahol világklasszisok játszanak. Felszabadultan, jó kedvvel fogunk ma kézilabdázni az ETO ellen. Pénteken valóban nem az eredmény a lényeges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!