Kézilabda

2015.03.23. 17:45

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: most már a bronz a cél

Dunaújváros - Hétfőn a Dunaújváros Sportcsarnok VIP-termében tartott sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése, amin a város írott és elektronikus médiája képviseltette magát.

Jankó Árpád

A sajtótájékoztatón az elnöki asztalnál Szemenyei István ügyvezető igazgató, Radulovics Bojana szakmai igazgató, Mátéfi Eszter szakvezető, György László foglalt helyet.

A tájékoztatót Szemenyei István kezdte. Mondandója elején bemutatta az akadémia új edzőjét, György Lászlót, aki azonnali hatállyal megszüntette a balatonfüredi férficsapatnál, a junioroknál eddig végzett munkáját, és hazatért Dunaújvárosba. György László már ezen a héten Mátéfi Eszter segítőjeként dolgozik az első csapatnál, s a juniorok átvételére majd a nyáron kerül sor. Köztudott, hogy az akadémia juniorjai az első hely megőrzéséért küzdenek az NB II-ben, és legfontosabb céljuk: felkerülni az NB I B csoportjába. György László egyébként háromszor nyert országos bajnokságot a balatonfüredi fiúkkal. Őt a régi dunaújvárosi férficsapat kedvelőinek nem kell különösebben bemutatni, hiszen nagyszerű játékosként, majd az egyesület edzőjeként jól ismerhetik. Egyébként tevékenykedett az ifjúsági válogatottnál is. Érdekes lesz számára a feladat, hiszen még női csapatnál nem edzősködött. Ahogy mondta: - Az utánpótláshoz tartozó fiúknál, és a Kohász lányainál is az a legfontosabb cél, hogy minél előbb olyan tudással rendelkezzenek a fiatalok, amellyel már a felnőtt csapatot is tudják segíteni. György László megköszönte a Kohász vezetőinek bizalmát. Lelkesedéssel és örömmel vág neki a munkának.

György László, Szemenyei István, Radulovics Bojana és Mátéfi Eszter az elnöki asztalnál. A rózsacsokorral pedig Radulovicsot köszöntötték születésnapja alkalmából (Fotó: Zsedrovics Enikő)

A továbbiakban az ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a következő bajnoki évben is Mátéfi Eszter lesz a csapat szakvezetője. A sajtó képviselőinek ezekután a mindig nagy érdeklődéssel várt igazolások, szerződéskötések, távozások és jövetelek bejelentéseire fájt a foguk, de az ügyvezető igazgató sem a távozók, sem az új játékosok nevét nem árulta el.

- Türelmet kérünk még a sajtó munkatársaitól, mert bár a tárgyalások gőzerővel folynak, de még nem tudunk nevekkel szolgálni. Örvendetes, hogy a csapat meghatározó játékosaival is előre haladottak az egyeztetések, hiszen ők úgy nyilatkoztak, hogy nagyon jól érzik magukat a dunaújvárosi csapatban. Ám úgy gondoljuk, hogy a rájátszás előtt nem lenne sportszerű, ha már most neveket említenénk. Viszont annyit elárulhatunk, hogy két fiatalt, Klujber Katrint és Ferenczy Fruzsinát felhozzuk a felnőtt csapatba. Bravúr, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét harmadik lett a Kohász az alapszakaszban, és nagyon bízunk abban, hogy ezúttal a bronzérem megszerzése sikerülni fog - nyilatkozta Szemenyei István.

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy az eddig pályaedzőként dolgozó Horváth Tibor irodavezető lesz, s ilyen minőségben sok fontos feladatot kell majd elvégeznie. A rájátszás után mint köztudott Ferling Bernadett befejezi pályafutását játékosként, de az Akadémia talál majd Dettinek is tetsző foglalkozást az egyesületben.

Mátéfi Eszter vezetőedző is megköszönte Horváth Tibor munkáját a csapatnál, és örömmel nyugtázta, hogy a csapat teljesítette a feladatát, bekerült a legjobb négy közé, és most az a cél, hogy az Érddel szemben szerezze meg a csapat a bronzérmet. Azért dolgozik most a csapat, hogy a rájátszáson ez sikerüljön.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!