Kézilabda

2015.02.26. 17:58

Pályán az NBII-as gárdák: A nőknél a Kohász fiataljai a szintén városi DAC-ot győzték le

Dunaújváros – Folytatódott a másodosztályú férfi és női kézilabda-bajnokság sorozata.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi DAC férfi és női csapattal vesz részt az NB II-ben, míg a nők mezőnyében még a Dunaújvárosi KKA II és a Duna-Pent is érdekelt. A DAC férfigárdája itthon játszott az NB I B-be törekvő Szigetszentmiklós együttesével. Szoros mérkőzésen, de a vendégek nyertek 34-31-re. A Szigetszentmiklós együttese a télen négy-öt új játékossal erősödött, míg a dunaújvárosiaktól távozott Zubai Gábor és a kapus Kakas Tivadar. A DAC nem tudott igazolni. Jó hír viszont, hogy Reihert megint szórta a gólokat: tizenegyet dobott, és ő vezeti a csoportjában a góllövő listát. A DAC március 1-jén az FTC II otthonában játszik. A dunaújvárosi csapat jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

Az első fordulóban rendezett derbin a Kohász játékosa, Koncsik Fanni (b) próbálja megállítani a DAC-ot erősítő Mihály Renátát. Fotó: Ady Géza

A nők közül a DAC és a Dunaújvárosi KKA II csapott össze, és a fiatal Kohász gyors játékkal nagy arányban győzött 28-10-re. Nem tudott nagy ellenállást tanúsítani a Kohász juniorjaival szemben a DAC gárdája. Szombaton a DKKA II itthon játszik a Pázmánd ellen, amely már komolyabb küzdelmet ígér, a DAC pedig Tökölre utazik.

A Duna-Pent együttese is itthon kézilabdázott a Gyömrő csapatával. A vendégek alaposan megerősödtek a bajnoki szünetben, viszont a Duna-Pent kispadjáról nem tudott Pergel István edző fiatal minőségi cserékkel frissíteni. Így a mérkőzés hajrájára a csapat elfáradt és 27-21-es vereséget szenvedett. A Duna-Pent jelenleg a tízedik helyen áll, azonos pontszámmal őket a Dunaújvárosi AC követi. A következő fordulóban a dunaújvárosi együttes Cegléden lép pályára. Ez a találkozó sem lesz könnyű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!