Kézilabda

2014.05.20. 16:15

Pozitív a mérleg a kézilabda szövetségnél

A Magyar Sport Házában megtartotta évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. Ezen elfogadták a 2013. évről szóló beszámolókat, a szövetség 2014. évi költségvetését.

Gallai Péter

Radulovics Bojana, a DKKA szakmai igazgatója is elnökségi tag

Vetési Iván elnök értékelőjében az eredményességre és a pénzügyi stabilitásra helyezte a hangsúlyt:

- Stratégiánk fontos eleme, hogy minél gyakrabban adjunk otthont felnőtt vagy utánpótlás szintű világversenynek és a sportág csúcseseményeinek. A tavalyi U19-es férfi világbajnokság után idén női Final4-t rendeztünk, majd felnőtt női Európa-bajnokságnak adunk otthont, 2015-ben az IHF-kongresszus helyszíne Budapest lesz, valamint pályázunk a 2016-os strandkézilabda vb és a 2017-es férfi junior vb rendezési jogára. Nem unatkoztunk tehát, ám sokszor volt okunk az örömre, hiszen fantasztikus eredményeket értünk el, minden szinten, minden korosztályban és szakágban. Ez azonban a felszín, amely az alapokból táplálkozik, ezért fontos beszélni arról is, hogy 2013-ban jelentős plusszal zárt a szövetség költségvetése, a legutóbbi felmérés óta 31 ezerről 35 ezerre nőtt a játékosok létszáma.

Vetési hozzátette: - Két éven belül szeretnénk 40 ezresre bővíteni a bázisunkat. Több mint háromszáz kézilabdacsarnok van jelenleg az országban, ebből húsz a TAO révén épült fel vagy készül el. Szeretnénk arra koncentrálni, hogy a kézilabda szempontból elmaradottabb térségekben is épüljenek új csarnokok. Győrött kormánytámogatással az Eb-re elkészül az immár kétszeres BL-győztes ETO új otthona, és ne feledkezzünk meg a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról sem. Egy biztos, unatkozni a küldöttgyűlés után sem fogunk!

Bódi Dezső főtitkár megköszönte a SportKlubnak és az RTL Klubnak az elmúlt öt évet, hiszen a televízió társaságokkal a szerződés július végén lejár.

Egyben szeretném bejelenteni, hogy a következő két idényre a Magyar Kézilabda Szövetség az MTVA-val köt megállapodást a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések, valamint a hazai válogatott találkozók közvetítési jogairól.

A küldöttek elfogadták az MKSZ módosított alapszabályát is, ennek értelmében kilenc fősre bővült az elnökség, a testület új tagjává a küldöttek Hajnal Csabát, az MKB MVM Veszprém sportigazgatóját választották. Az elnökség tagja a Dunaújvárosi KKA szakmai igazgatója, Radulovics Bojana is. Elnök: Vetési Iván. Alelnökök: Fasimon Sándor, Hadházy Sándor. Tagok: Bódi Dezső, Hajnal Csaba, Kelecsényi Ernő, Mátrai Gábor, Oláh Sándor, Radulovics Bojana.

A szövetség küldöttgyűlésének záróakkordjaként hat szakember, valamint posztumusz Karl Erik Böhn részesült a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!