Kézilabda

2015.02.22. 17:50

Ragyogóan helytállt a Kohász Európa legjobbjával szemben

Dunaújváros - Akaratot és bátorságot vártunk el a Győr elleni játékban a dunaújvárosi női kézilabdacsapattól. A BL-győztessel, a magyar bajnokkal szemben tulajdonképpen nem is a győzelem volt a fontos.

Jankó Árpád

A helytállás és a bajnokcsapat dolgának megnehezítése derék feladatot jelentett. Hogy valami hasonló fog történni szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban, azt megérezte a közönség. Telt ház fogadta a két együttest.

Dunaújvárosi Kohász – Győri Audi ETO 22-28 (16-17)

Dunaújváros, 1000 néző. Vezette: Tomecsko Hunyadi, Unyatinszki.

D. Kohász: Triffa – Hosszu, Triscsuk 7, Ferling 4, Takács D. 1, Bulath 5, Vincze 2. Csere: Vig (kapus), Gera, Berta 1, Mekler-Rádl, Azari 2, Kamper, Takács B. Edző: Mátéfi Eszter.

Győr: Herr O. – Bódi 6, Litre, Löke 6, Sen 1, Kovacsics 7 (3), Szepesi. Csere: Csapó, Grimsbő (kapusok), Hornyák Á. 4, Müller 1, Korsós 1, Aguilar 1, Knedlikova 1. Edző: Ambros Martin.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 1/0, illetve 3/3.

Bulath Anitát nem kímélte a kőkemény győri védelem, de képünk is tanúsítja: ennek ellenére tudott gólt dobni, mégpedig ötöt. Fotó: Ady Géza

Már az első percekben kiderült, a Kohász nem edzőpartnernek szegődött erre a hatvan percre. Alaposan bekezdett. Keményen, gyorsan kézilabdáztak a hazaiak, ami meg is lepte a bajnokot. A tizedik percben 6-5-nél máris időt kért a Győr spanyol mestere. Ambros Martin megállás nélkül cserélt kapust, mezőnyjátékost, keresve a legjobb összeállítást a megtáltosodott Kohász ellen. (Hol volt ehhez képest a Fradi elleni harmatgyenge játék!) Képtelen volt ellépni a hazaiaktól az ETO. Csak egy góllal vezetett a szünetben (16-17). Nagyszerű volt a folytatás is. Kemény ütközések, faultok mindkét oldalon. Egyik fél sem kímélte a másikat. És még mindig egál: 17-17, 18-18. Majd néhány hiba és 18-20. De zúgott a „Mindent bele!" Ferlingék eksztázisban kézilabdáztak. A 46. percben Triscsuk góljával megint egyenlítés: 20-20. Az utolsó tíz percben azután kiderült, hogy bizony lassan-lassan fogyóban az erő, és sajnos nincs megfelelő (erős) felmentő sereg a kispadról. Ugyanakkor válogatott cserejátékosok és a világklasszis kapus, Grimsbő jelentett a hajrában komoly frissítést az Audi számára. De ez már nem volt érdekes. Amit ezen a találkozón küzdött és játszott a Kohász, az embert próbáló, magyszerű teljesítmény volt. Joggal állt fel a nagyérdemű, és tapsolta meg hazaiakat az utolsó percekben. Most valóban az igazi arcát mutatta meg a dunaújvárosi csapat. Ahogy Radulovics Bojana mondta: „Na, ez az, ilyen a kézilabda!" Mátéfi Eszter sem fukarkodott a dicsérettel: – A régi szép időket idéztük fel ezzel a hősies, jó kézilabdázással. Le a kalappal a lányok előtt, mert mintaszerű volt a hozzáállásuk. Megmutattuk, képesek vagyunk ilyen játékra is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

 

Ambros Martin is reálisan értékelt: – Borzasztóan nehéz találkozó volt ez számunkra. De bevallom, erre is számítottunk. Számomra ilyen a szép mérkőzés. Az első félidőben egyáltalán nem volt védekezésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!