Kézilabda

2016.02.01. 16:32

A Magyar Rendőrválogatott rövidesen Dániába utazik az Európa-bajnokságra

Dunaújváros - Az alsóbb osztályban a kézilabdacsapatok még a téli alapozásnál tartanak, de természetesen már több előkészületi mérkőzéssel.

Jankó Árpád

A Fejér megyei Kézilabda Szövetség szervezésében viszont szombaton DAC Kupa néven zajlott egy érdekes férfi torna, amelyiknek egyik csapata a Magyar Rendőrválogatott volt. Rajtuk kívül a DAC, az Alba Régia és a Mór együttese szerepelt.

Az országban működő rendőr szervezetek révén megalakult válogatott ezúttal komoly viadalra készül. A VSPE Nemzetközi Rendőr Sportszervezet az Európa-bajnokságát Dániában rendezi meg. Ezen vesz majd részt a magyar válogatott is. Minderről Varga Krisztián az egyik csapatvezető-edző tájékoztatott bennünket. (A másik csapatvezető Zilahi János.)

- Négy évenként rendezik meg ezt a versenyt, és ez lesz a tizenötödik, tehát hatvan éves hagyománnyal rendelkezik ez a kontinensbajnokság. A magyar válogatott tagjait edzéseken választjuk ki, akik aktív játékosok. Az országban sok helyről toboroztuk a kézilabdázókat. Például a BRFK állományából, a Nagylaki Határrendészetből, a Hajdúböszörményi Kapitányságról..., minden területről. A felkészülés ideje alatt havonta találkozunk, edzéseken vesznek részt a csapattagok. Emlékezetes volt a négy évvel ezelőtti szereplésünk. Akkor a hatodik helyen végeztünk Németországban nyolc ország csapata között. Most feljebb tettük a lécet. Mindenképpen a legjobb négy közé szeretnénk bejutni.

A Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában a négyes torna első mérkőzését a Magyar Rendőrválogatott a DAC csapatával játszotta.

A keményen védekező válogatott fokozatosan vette át a kezdeményezést, és a szünetben 9-8-re vezetett. (Kétszer húszperces volt a játékidő.) Pontos átlövésekből tovább növelte az előnyt, és végül 22-15-re nyert a rendőrcsapat. A mérkőzések összesítésénél azután kiderült, hogy a kupán az első helyet is megszerezte a Magyar Rendőrválogatott. Második a Mór, harmadik a DAC, negyedik az Alba Régia lett. Alba Régia - Mór 24-26, Rendőrválogatott - Alba Régia 26-24, Mór - DAC 23-22, DAC - Alba Régia 25-23, Rendőrválogatott - Mór 27-17.

A legjobb dunaújvárosi kézilabdázónak Reichert Zoltánt (DAC) választották, a gólkirály Négele Tibor, móri kézilabdázó lett, a legjobb kapus címet pedig Bokréta Bence, az Alba Régia együttesének hálóőre kapta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!