Kézilabda

2015.10.08. 20:05

Sima győzelemmel kezdett a válogatott

Dabas – Csütörtök este megkezdte szereplését a a 2016-os svédországi Európa-bajnokság selejtezőjében a magyar női kézilabda-válogatott. Az első ellenfél, Szlovákia legyőzése nem okozott gondot.

Gallai Péter

Németh András szövetségi kapitány csapatában két Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékos, Bulath Anita és Triscsuk Krisztina kapott helyet. A szülés után visszatért Görbicz Anitát viszont végül nem nevezte be a meccsre. Az erőviszonyok alapján nem jelenthetett gondot az újabb nagy torna felé vezető első lépés megtétele lányaink számára. Ezt egyébként az örökmérleg is alaposan igazolja, hiszen tizenhárom győzelem mellett két döntetlen, s mindössze egy magyar vereség szerepel ezen a listán.

Magyarország – Szlovákia 32-19 (15-8)

Magyarország: Kiss É. – Bódi 4, Szamoránsky P. 4, Bulath 1, Tomori 1, Szucsánszki 1, Erdősi 3. Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 3, Kovacsicz 4, Korsós 2, Kovacsics 2/1, Mayer 5, Planéta 1, Hornyák D. 1, Mészáros R. Szövetségi kapitány: Németh András.

Triscsuk Krisztina (középen) 3 góllal vette ki részét a sikerből

Esélyeshez méltóan kezdett a magyar csapat, hiszen percek alatt már 6-2-re vezetett. Utána viszont érkezett egy hullámvölgy, két perc alatt kapott három góllal a vendégek 9-6-ra feljöttek, Németh András időt is kért. Ez jól is jött, majd a folytatásban ismét a magyarok irányítottak. A szlovákok többször vészkapussal játszottak, de volt, hogy ebből is gólt kaptak. A fordulást követően újabb hazai sorcsere következett, de ezután sem tört meg a lendület, a 45. percben 24-14-nél tulajdonképpen eldőlt a találkozó. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, így végül könnyedén győztek.

Németh András: – Maradt bennem hiányérzet, vehettük volna még komolyabban is a találkozót. Mintha nem hitték volna el teljesen játékosaim, hogy koncentrálni kell. A beállósjáték az erősségünk volt ma, az átlövő viszont kevésbé. Voltak jó periódusaink is az elején, meg a második félidő derekán.A válogatott vasárnap Finnországban lép pályára. A kvartett negyedik tagja Lengyelország – ők a finneket 29-12-re verték tegnap –, és majd a csoport első két helyezettje vehet részt a svédországi tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!