Kézilabda

2015.04.20. 16:24

Szerdán remélhetően nem egyfélidős lesz a Kohász

Dunaújváros - Az idei bajnoki sorozatban szerdán játszik ötödször a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesével.

Jankó Árpád

Az eddigi négy találkozó mindegyikét elvesztette a dunaújvárosi csapat. A legutóbbin, a múlt péntekin a Népligetben 42-30-ra maradtak alul Ferlingék. Élénk az emlékezetünk: a találkozó az első félidő végéig nem úgy zajlott, hogy tizenkét góllal nyer majd a Ferencváros. Az első játékrészben szinte végig vezetett a Kohász (12-13), de még ezután is volt döntetlen állás (14-14). Az utolsó két percben a Fradi könyörtelenül kihasznált két hibát, és 16-14-re alakult az állás. Joggal hihettük azonban, hogy a jó játék folytatódik, de nem így történt. A második félidő első perceiben villámgyorsan elhúzott a zöld-fehér gárda (20-15), és ezután hitben, erőben már nem tudott újítani a vendégegyüttes. Ennek okát próbáltuk Mátéfi Eszter szakvezetővel megbeszélni. Annál is inkább fontos mindezt kitárgyalni, mivel szerdán (18 óra) folytatódik Dunaújvárosban a párviadal.

Takács Dusmáta (10) zárása – így utat nyit ott a szélső Vincze Melinda előtt a gólszerzéshez. Fotó: Ady Géza

– Jól tudjuk, hogy az élmezőnyben, már nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. Mi úgy indultunk el pénteken, hogy több mint egy hónap szünet volt a hátunk mögött. Néhány edzőmeccs nem pótolta a tétmérkőzéseket. Azt is tudtuk, hogy a Fradi nagyon erős csapat, de nem mentünk hozzájuk feltartott kézzel. Az első félidőben nagyszerűen kézilabdáztunk. Szünet után fordult a kocka. De még a 32. percben is 22-18-nál csökkenhetett volna a hátrányunk emberelőnyben. De mostanában nem tudunk mit kezdeni az előnnyel. Így gyorsan 24-18 lett. S amikor nem dobunk gólt, csak kapunk, az bizony demoralizálja az egész csapatot. Azután lehetett látni, hogy a terhet cipelő kulcsjátékosaink lassan elfáradnak. Ne feledjük: Bulath tizenkét gólt, Triscsuk hetet, Vincze négyet dobott.

A Fradinál pedig a kispadon ülő válogatott játékosokkal frissíthetett az edző. Ráadásul a második félidőben húsz percig nem volt védett labdánk. És jöttek a technikai hibák sorozatban. A dobott harminc gól nem rossz mutató, a kapott negyvenkettő a túl sok. Szerdán azt kérem majd a játékosaimtól, hogy még bátrabban játszanak. Akarjuk megnyerni a találkozót hazai csarnokban. Az elődöntőben vagyunk, tehát kell, hogy legyen motiváció előttünk. Erősebb csapat a Fradi nálunk, ez tény, de eddig is volt már rá példa, hogy a ferencvárosi reményeket szertefoszlattuk. Csak ezzel a mentalitással lehet szerdán pályára lépni, mert ezt várja a mindig sokat segítő, lelkesítő szurkolótáborunk – nyilatkozta Mátéfi Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!