Kézilabda

2016.02.04. 16:49

Felkészülten utazik a Kohász a Dunakanyarba

Dunaújváros - Egész héten tapasztalható, hogy a Fradi elleni mérkőzés után nagy intenzitással, motiváltan gyakorol a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Minden meccs fontos a bajnokságban, de a szombati váci találkozó kimenetele valóban meghatározhatja a csapat jövőbeni helyzetét. Egyszóval: érzi minden játékos a felelősséget. Sajnos zavaró körülmény, hogy Kovács Anna és Kamper Olívia sérült, akik szomorúan figyelik minden nap társaik munkáját. Ezúttal egy teljes hét adódott a csapat számára a felkészülésre. Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója is rendkívül nehéz mérkőzést jósol szombatra.

- A váci csapat a Debrecent kiverte a Magyar Kupából, és ez a siker feldobta őket, önbizalmat adott a váci együttesnek. Már nem görcsölnek a mérkőzéseken. Ráadásul új edzővel új stílust igyekeznek megtanulni. Tehát nagyon harcos, munkás játékra számítok. Úgy látom, a mi csapatunk erőnlétével nincs probléma. Vagyis a végjáték perceiben is bírni fogjuk a tempót. Bízni kell magunkban. Csak akkor leszünk sikeresek, ha hatvan percig tudunk koncentrálni. A szombati mérkőzésen nem férnek bele a játékunkba a technikai hibák, és azt is kerülni kell, hogy a mérkőzés elején gólokkal elmegy az ellenfél, és mi pedig futunk az eredmény után. De az is nagy baj lenne, ha a ziccereket sorra kihagynánk szélről, a beálló posztról. Azt szeretném, ha olyan határozottan, keményen védekeznénk Vácott, ahogy azt Siófokon tettük az EHF Kupa-mérkőzésen. Az a csapat fog nyerni, amelyik kevesebbet hibázik. Nagyon bízom abban, hogy az mi leszünk - nyilatkozta az igazgató.

(A Kohász a Fehérvár elleni mérkőzését február 20-án 18 órakor játssza le. Ifik: 13.30 óra, junior 15.30 óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!