Kisapostag

2015.06.16. 15:50

A volt óvónő mindig szívesen tér vissza

Kisapostagért díjat vehetett át Szabóné Galambos Lívia az óvoda volt nevelője, aki tizenkét éven át gondozta a legapróbb nemzedéket.

Horváth László

– Magánház jellegű épületben, egy csoporttal, óvónőként kezdődött a kisapostagi munkám – mondta el lapunknak Szabóné Galambos Lívia a díj átvétele után. – Később óvodavezetőként is kipróbálhattam magam. A kis helyiségben hamar családias légkört sikerült kialakítani, azért is, mert egy vegyes csoportban kettőtől hét éves korig együtt voltak a gyerekek. Az akkori nevelési feladat igen nagy koncentrációt igényelt, de egyben szakmai kihívásként rendkívül inspirált az új és újabb oktatási módszerek kipróbálására. Itt mindenki ismeri egymást, így igazi közösség jöhetett létre. 2013. október 31-én uniós pályázat segítségével új óvodát avathattunk. A létesítmény huszonegyedik századi körülményeket biztosított a falu legkisebb lakóinak, az épület talán a legszebb épített környezet a faluban. Az pedig külön öröm, hogy mára a csoportlétszám kettőre bővült.

Szabóné Galambos Lívia a díj mellé járó virágcsokorral – nagyon meglepődött, amikor megkapta a Kisapostagért díjat... (Fotó: H. L. )

– Meglepte a kitüntetés?

– Jó szívvel emlékszem az itt töltött időkre, és igen, nagyon meglepett! Mindig örömmel térek vissza a faluba, legyen bármilyen rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!