Kisapostag

2016.06.08. 12:40

Kisapostagért Díjat kapott Suska Józsefné és Héring Zoltánné

Kisapostag - Kisapostagért Díjat vehetett át Suska Józsefné, valamint Héring Zoltánné a falunapi rendezvényen.

Horváth László

Suska Józsefné nagyon sokoldalú tevékenységet végez, igazi közösségi ember. Szabadidejét feláldozva segíti az időseket, és minden rászoruló embert. A faluszépítések állandó résztvevője. A község határán az évszakoknak megfelelő díszbábuk készítésében, csinosításában, felállításában mindig számíthatnak munkájára. A nyugdíjas klub és a dalkör aktív tagja, valamint a testvér - települési kapcsolatok szorgos ápolója, segítője.

Más területen is megbecsülik, hiszen a Dunai Vasmű nyugdíjasainak bizalmija, kirándulások szervezője. Példa értékű életvitelét ismerik az evangélikus egyház keretein belül is, ahol pénztárosként tevékenykedik, de nem áll tőle messze a kertrendezés, harangozás, az egyházi rendezvények szervezése sem.

Héring Zoltánné1990-ben került először Kisapostagra. Az új utcában - Váci M. utca - sikerült telket vásárolnia és építkeznie. 1991-ben férjével, valamint két gyermekével költözött a településre. Sokáig csak a ház körüli teendőkkel foglalkozott. 1997-ben a Magdus presszóban helyezkedett el vendéglátósként, itt került igazán közel a közösséghez. Kétéves kitérő után újra a községben tevékenykedett. Három gyermeke már ide született. 2003-ban az Öregek Napközi Otthonában, mint szociális gondozó kezdett dolgozni. Tíz éve Kisapostag Község Önkormányzatánál munkálkodik. Napi teendői mellett igen sok plusz feladatot vállal önkéntesen. A falu rendezvényeinek lebonyolításában, szervezésében aktív szerepvállaló. A településen élők Editkéjére munkatársai bármikor számíthatnak, a hivatalban, az étkezdében, rendelőben és az élet számos területén. Hétvégén, hétköznap, akár késő este is bárkinek segít, ha szükséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!