Kisapostag

2016.06.08. 12:40

Kisapostag Díszpolgára cím Fülöp Ilonának

Fülöp Ilona a közösség megbecsüléseként Kisapostag Díszpolgára címet vehetett át.

Horváth László

Fülöp Ilona Sztálinvárosban született, de tősgyökeres kisapostagi családból származik, így nem volt kérdés, hogy a családalapítás után itt telepedjen le családjával. Két felnőtt lánya és három fiú unokája van, akik mind nagyon szeretik ezt a kis falut. Bár nagyobbik lánya, Elvira 2500 kilométerre lakik innen, de spanyolországi családi házuk bejáratán ott virít a tábla: Kisapostag . Középső unokája, Máté idén ballag a kisapostagi óvodából de szeptembertől ő is itt jár majd iskolába. Rengeteg tisztsége, munkája közül csak néhány: a KIOSZ, majd az IPOSZ oszlopos tajga, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadója, Mestervizsga bizottságok tagja, a Közlekedési Biztosító Egyesület alapító tagja és a Vállalkozók Ipartestületének titkára. Bár már nyugdíjas éveit tölthetné, ma is aktívan dolgozik. Egyéni és társas vállalkozások részére közgazdasági, jogi, társadalombiztosítási, munkaügyi, adózási, könyvvezetési tanácsadást nyújt. Tanfolyamokat, továbbképzéseket, kiállításokat, szervez. Ismerősei gyakorta keresik meg ügyes-bajos dolgaikkal: Icukám, ugye tudsz nekem segíteni? Mert valóban, rá mindig lehet számítani. Ennek egyik ékes elismerése, hogy több cikluson keresztül magas szavazatszámmal lett tagja az önkormányzat képviselő testületének és a pénzügyi bizottságának. A háttérből nagyon sokat segített az Orvosi Rendelőért Alapítvány és a kisapostagi Duna SE hivatalos ügyeinek intézésében. Az Egyesület Asztalitenisz szakosztályának eredményes versenyzője volt. Kisapostag története című könyv elkészítésének segítésével a falu értékeit növelő történeti gyűjteményt sikerült létrehozni. A díjátadást követően így nyilatkozott:

- Meglepetésként ért, hogy méltónak tartanak a díjra. Nagyon jó Kisapostagon élni, mert barátságos, segítőkész emberek lakják. Rengeteg civil szervezet és magánszemély tesz a közösségért. Ilyen környezetben mindig öröm dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!