Kisapostag

2014.05.14. 09:50

Fákat ajánlottak és ültettek szombaton

A nőegylet felhívása jó fogadtatásra lelt a településen, többen ajánlott fel és ültetettek el fát a település főutcája mellett.

Körmendi Erzsébet

- A Madarak és Fák napja alkalmából hirdettük meg az Ültess egy fát! akciót Kisapostagon - mondta Szatmári Attilánlé, a Kisapostagi Nőegylet vezetője.

Legnagyobb örömükre a felhívás után rövidesen többen is jelentkeztek, mint amire számítottak szép példájaként annak, hogy nemes cél érdekében többen is összefognak a településen. Egy fa ültetésének számos esemény is apropót adhat, például gyermek születés, házasságkötés, emlékezés szeretteinkre, és még folytathatnánk sort.

Múlt héten szombaton fát adományozott és ültetett a nőegylet, a nyugdíjasklub, a magánszemélyek közül Nagy Attila polgármester, Farkas István, Tóth Béla, Áron József. Továbbá felajánlottak többen is facsemetét, ezek a következő kijelölt időpontban gyarapítják a környezetet. Szatmári Attiláné köszöni mindazoknak, akik adományozóként és munkájukkal is támogatták a kezdeményezést, a faültetési akció megvalósítását. Reméli, hogy a gyerek, óvodások és iskolások, akik tevékenyen részesei voltak az eseményeknek, felnőttként is büszkék lesznek e napra és az elültetett fákra. Ha bárhova sodorja őket az élet, és visszatérnek gyökereikhez emlékeznek és emlékeztetnek: valaha ők adták az első kanna éltető vizet e fáknak. Ha kell megújítják és továbbviszik e hagyományt, amelyet múlt szombaton teremtettek Kisapostagon.

Címkék#kisapostag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!