Kisapostag

2016.12.22. 20:50

Falukarácsonyon kívántak kellemes ünnepeket

Kisapostag - Közösségi rendezvényen, falukarácsonyon kívántak egymásnak boldog ünnepeket, sikeres újévet a kisapostagiak.

Horváth László

Karácsony már nagyon közel van, szinte itt kopogtat az ajtón. Kisapostagon a hagyomány szerint az önkormányzat és a nőegylet szervezésében invitálták a lakókat közös ünneplésre.

Dallal és szép gondolatokkal kívántak egymásnak békés, boldog ünnepeket a kisapostagi templomkertben az emberek Fotó: Horváth László

December 21-én, szerdán délután az evangélikus templom udvarán a felállított betlehem előtt népes közönség hallgatta a Kisapostagi Nőegylet ünnepi dalait, majd Melkvi János alpolgármester tolmácsolta Nagy Attila polgármester ünnepköszöntő szavait. Utána Stermeczki András evangélikus lelkész beszélt a keresztény ünnepek megtartásának fontosságáról, a mai világ rossz irányba változott biztonságáról. Az elhangzottakban kifejeződött, hogy a karácsonynak üzenetei is vannak.

A program zárásaként forró kakaó, puha kalács és zamatos forralt bor várta az ünneplőket Horváth László

Meg kell tanulnunk tiszta szívből szeretni. A törődés, az egymásra való odafigyelés, a mások szándékának megértése és az önzetlenség csak példamutatással terjedhet. A karácsonyi meghittség pillanataiban ne feledkezzünk el azokról sem, akik már nem lehetnek köztünk.

Karácsonyra ünnepi fénybe öltözött az evangélikus templom Horváth László

A folytatásban az evangélikus templomban az iskola tanulói énekeltek, szavaltak, majd a besnyői Szironta Együttes csodálatos csengettyűs játékával zárult az ünnepi program műsoros része.

A Szironta együttes csengettyűs játéka elvarázsolta a hallgatóságot Horváth László

A rendezvény befejezésében a templomkertben elkészített asztaloknál forró kakaó, bor, gyümölcs és puha kalács várta az ünneplő sokadalmat - szeretettel, jószívvel, ahogy a köszöntőben is elhangzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!