Kisapostag

2015.06.14. 17:15

Kisapostagi falunap hőségben

Kisapostag - Sokféle programokkal, remek hangulattal, finom ételekkel és számos szórakozási lehetőséggel falunapoztak a kisapostagiak.

Horváth László

Rekkenő hőség, égető napsütés fogadta a kisapostagi falunapra kilátogatókat szombat délelőtt a futballpályán. Nem csoda, ha a délelőtti gyerekprogramokat a vártnál kisebb érdeklődés övezte tájékoztatta lapunkat Farkas Cintia közönségszervező.

Az emberek nagy része a sátrak és fás területek napvédett helyein kerestek menedéket. Civil szervezetek, intézmények szedték össze minden tapasztalatukat, hogy eredményesen szerepelhessenek a meghirdetett főzőversenyen. A délidő hangulatáról ezúttal Látó Imre prímás zenekara és Marcinka Marika gondoskodott. A kulináris élvezetek után a baracsi és nagyvenyimi néptáncosok produkciói nyitották a színpadi események sorát, majd Nagy Attila polgármester átadta a Kisapostagért Díjat. 2015-ben Szabóné Galambos Lívia volt óvónő vehette át a kitüntetést, aki 12 évig nevelte a legapróbb nemzedéket. A díjkiosztó után elismerésben részesültek a főzőverseny kiemelkedő teljesítményei is.

A nagy hőségben sokan kerestek és találtak árnyékot

Tíz induló csapat között több negyedik helyezés mellett az elsőnek járó kupát és oklevelet a Bugaci húskompozícióért a Kisapostagi Baráti Kör képviseletében Törjék József vette át. Szintén közösség előtti kitüntetésben részesült Miskovicz Máté, aki a kilenc éves korosztály karate/sotokan Európa-versenyen harmadik helyen végzett.

A kitüntetések kiosztása után jöhetett a felhőtlen szórakozás, többek között Sipos F. Tamás, tűztánc és a Trióda zenekar szerzett hangulatos pillanatokat. A népszerű rendezvényen a környékbeli vendégek mellett a testvértelepülés Vágáshuta küldöttsége is igen jól érezte magát. A Kisapostagi Nőegylet Elnézve a kitűnő hangulatot valószínűleg hosszú kapcsolatot ápolnak a jövőben is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!