Kisapostag

2014.11.25. 16:35

Autót és sípot is készíthettek fából, kukoricacsutkából

Kisapostag - Érdekes programmal lepte meg a Nemzeti Művelődési Intézet a kisapostagi gyerekeket és felnőtteket. Kapunyitogatót rendeztek.

Körmendi Erzsébet

A Nemzeti Művelődési Intézet népi játékokkal tarkított érdekes és tartalmas programjának a kultúrház adott otthon a hétvégén. A programra összegyűlt kicsik és felnőttek előtt a Kapunyitogatóval kitágult a tér és az idő. A gyermekek megismerkedhettek a régi kézi barkácsszerszámokkal, nagyon ötletes autót és sípot készíthettek természetes anyagokból, fából és kukoricacsutkából. Ezeknek a játékszereknek az elkészítését és kipróbálását különösen a fiúk értékelték és élvezték nagyon. A másik asztalnál kislányok, asszonyok, nagymamák ismerkedhettek a csiga tészta készítés fortélyaival. Remek elfoglaltság volt, aminek otthon is hasznát vehetik, amikor saját kezűleg szeretnék elkészíteni a húslevesbe valót.


Molnár Eszter gyakorolja a tánclépést Pintér Patrik vezetésével
Fotó: Szatmári Attiláné

Később a táncosok vezetésével közösen tanulhattak a gyerekek tánclépéseket. A szervezők felkérésére a Kisapostagi Nőegylet dalköre is énekelt a részvevőknek egy dalcsokrot.

A szerteágazó és színvonalas műsort bábjáték zárta: a Szabad Szín-Tér Egyesület előadásában, amit a gyerekek már nagyon vártak. Végül, a kapunyitogató zárásaként közös faluvacsorára hívták a szervezők a megjelenteket. Szép délután volt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!