Kisapostag

2016.01.26. 17:39

Fejlesztés a fő irány

Kisapostag – A község képviselő-testülete hétfőn tárgyalta a költségvetés tervezetét, amelyet február 9-én közmeghallgatáson ismertetnek a lakókkal.

Horváth László

A CSOK-kal is terveznek a kisapostagiak. Ingatlan területek vásárlásával teremtenének kedvező feltételeket a fiatalok letelepítéséhez.

Az óvodafejlesztéssel is a kisgyermekes szülőknek kedveztek a település vezetői Fotó: Ady Géza

Nagy Attila polgármester a testületi ülés után elmondta:

– A 2016-os költségvetési koncepcióban kiemelt szerepet szánunk a településfejlesztésnek. Megpróbálunk minél több fiatalt a községbe csábítani. Megjelent a Családok Otthonteremtési Kedvezménye a CSOK, ami elősegítheti a szép falusi környezethez kedvet érző fiatalok letelepedését. Kisapostag önkormányzata telkek vásárlását és területek kijelölését tervezi, amelyek megfelelhetnek az új ingatlanok felépítéséhez. A fejlesztés mellett szintén fontos feladat lesz a község útjainak rendbetétele, karbantartása. Erre nagyobb összeget különítettünk el! A pályázatok sem szorulnak háttérbe. Elkészült és engedélyeztetés alatt van a felszíni vízelvezetéshez szükséges terv. Energetikai fejlesztésben is indul a község, valamint egy olyan területet szeretnénk vásárolni, ahol a mindennapi karbantartáshoz szükséges önkormányzati eszközállományt biztonságosan elhelyezhetjük. Arra a kérdésre, hogy pénzügyileg milyen kondíciókra számíthatnak, a következőket válaszolta a  polgármester:

– Nagyon szoros gazdálkodással, eredményes évet zárt a falu. Az elmúlt időszakokhoz képest jelentős tartalékokat sikerült felhalmoznunk. 2016- ban előre láthatóan száz millió forinttal kalkulálunk, ami fedezi az intézményfenntartást, működtetést és az imént felsorolt fejlesztési terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!