Kisapostag

2014.07.07. 19:35

Fitapostag 2014: javíts a kondin!

Kisapostag - Egy egész falu számára rendeznek fittségi versenyt szeptember végéig. A feltétel is adott már hozzá!

Pekarek János

Nagy buli lesz, ezt már most, félig-meddig kívülállóként is megígérhetem!

Vagyis: nagy buli lesz a kisapostagi felnőtt játszótér (de nyugodtan nevezhetnénk akár kisebb edzőközpontnak is) körül július 26. és szeptember 30. között!

Ebben az időszakban játszódik ugyanis az első (de vélhetően nem utolsó) Fitapostag 2014. elnevezésű családi fittségi verseny a község már elkészült, és nyugodtan mondhatjuk: minden igényt kielégítő felnőtt játszóterén.

A Fitapostag célja, tudtuk meg Nagy Attila kisapostagi polgármestertől, hogy minél több embert bevonjon az egészséges, mozgásban gazdag életmód kialakításába, lehetőséget, programokat, szaktudást biztosítson mindenkinek, aki szeretne tudatosabb életformára váltani. Már csak azért is, mert a civilizációs betegségek statisztikája elképesztően rossz hazánkban. Mást ne mondjunk: hazánkban a halálozások feléért szív- és érrendszeri okok a felelősek...

Itt a szerzőt láthatják az egyik kisapostagi gépen: ha hiszik, ha nem, jólesett a próba  (Fotó: Ónodi Zoltán)

Nos, Kisapostagon az orvosi rendelő mellett (hol is lehetne máshol? Kijössz a rossz leleteddel a kezedben, és rögtön hozzákezdhetsz az edzéshez...) olyan hatszeres edzőpálya, másképp: felnőtt játszótér épült, hogy hasonló a városban, sőt, messze környéken sincsen!

A Fitapostag program e pálya felhasználásával is szeretné mozgásra ösztönözni a helybelieket. Július 26-ig 3-6 tagú csapatok jelentkezését várják a www.kisapostag.hu/fitt internetes honlapon. Életkori megkötés nincs. A jelentkezőkön fittségi indexet mérnek. A vetélkedő szeptember 30-ig tart, az eredményt a csapattagok fittségi átlaga dönti el.

Bő két hónap áll tehát a csapatok rendelkezésére ahhoz, hogy javítsanak fittségükön. Rajta!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!