Kisapostag

2015.11.24. 14:51

A könyvtár leselejtezett állományát is felajánlották Kisapostagon

Kisapostag – Közel öt köbméter hasznos hulladék alakul át támogatássá. Először szerveztek ilyen hulladékgyűjtést.

Horváth László

Farkas Cintia felvételén a könyvtár leselejtezett könyveit Héring Zoltánné (jobbra) hivatalsegéd gyűjti össze az akcióban

Remek akció adott ismét okot a kisapostagiak összefogására. Az önkormányzat kezdeményezésére indult papírgyűjtésben intézmények, a község lakói szorgoskodtak, hogy minél több újság, papír kerülhessen az iskola udvarára kihelyezett konténerbe. Farkas Cintia művelődésszervező lapunk érdeklődésére elmondta, november 20-án érkezett a hulladékelszállítást végző cég konténere a megbeszélt helyre. Az első pár napban már félig telt hét köbméteres tároló hirdette a község lakóinak összefogását. A gyűjtésben szülők, intézmények dolgozói mellett magánemberek is nagy részt vállaltak. Az önkormányzat a könyvtár leselejtezett állományát is felajánlotta, csakhogy magasodjon a halom. Az összegyűjtött papírhulladék értéke az iskola, óvoda gyerekei számára jelent majd támogatást. Emellett a Dunanett Kft. ÖKO-játszóháza teszi teljessé a programot – ismertette a papírgyűjtés történetét a művelődés szervező.

Az eredetileg pár napra tervezett akció közkívánatra meghosszabbodott, így november 25-én, szerdán zárul a kihelyezett tároló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!