Kisapostag

2016.05.09. 16:01

Ismét sok óvodás ballag el a kisapostagi óvodából az idén

Kisapostag - Két egymást követő évben búcsúztatnak kiemelkedően sok óvodást a község pazar, új óvodájában.

Pekarek János

Kifejezetten irigylem a kisapostagiakat, mint nagypapa: ebben a községben olyan óvoda működik, de olyan...

Olyan, amely mindenben megfelel nem csak a XXI. évszázad, de a rendkívül kukacos Európai Unió követelményeinek is! S mielőtt belemennénk a részletek taglalásába, szögezzük le, hogy a tavaly rekordot jelentő 17 iskolába kerülő gyerek után ebben az évben 14 óvodás fog elballagni a szemkápráztató intézményből.

Márpedig ez mutat valamit a mintegy 1400 lakosú község életéből.

A kisapostagi Mosolykert óvoda rászolgált az elnevezésére

Az óvoda gyakorlatilag vadonatúj: 2013. novemberében adták át. Olyan finomságok találhatók benne, mint például, hogy a két csoportszobához két külön öltöző és két külön mosdórészleg található, a gyerekekre szabott mosdókkal és vécékkel - utóbbi fülkék kis függönnyel elzárhatók... De van külön étkező is, külön háló, azaz szundi-csoport, foglalkoztató, amelyből rögtön az udvarra lehet kilépni, van mindent igényt kielégítő, jól felszerelt tornaszoba, külön mellékhelyiségek a hatfős személyzetnek, orvosi szoba, logopédiai foglalkoztató, s felkészültek gyengénlátók fogadására is (Braille-írás a szobák tábláján, kitapogatható vezetősáv a folyosón), de az egész építmény akadálymentes!

Unokáim, bár egy lényegesen nagyobb városkában (voltak) óvodások, lényegesen szűkebben léteztek...

S akkor még nem beszéltünk olyan előnyökről, mint hogy az iskola: kerítésszomszéd, s azon a kerítésen kapu is van: hol az óvodások mennek át iskolai rendezvényekre, hol fordítva. Az iskolások pedig élvezik az óvodai tornaszoba előnyeit...

Ha a ballagási rekordon nem is, a házon mindenképpen lehet csodálkozni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!