Kisapostag

2015.04.21. 13:49

Oklevél és ajándék a gesztortelepülésnek

Kisapostag - Peres és pénzügyek szerepeltek a négy település testületeinek együttes ülésén. A másfél órás tárgyalás után elégedetten álltak fel.

Horváth László

Kisapostag, Baracs, Mezőfalva és Nagyvenyim képviselőinek és polgármestereinek múlt hét közepén tartott együttes ülésén öt napirendi pont, köztük a csatornával kapcsolatos peres eljárások és a beruházás utáni vagyonmegosztás szerepelt.

A tényleges munka megkezdése előtt Márok Csaba Mezőfalva polgármestere, mint a második ütem gesztora vehetett át a társközségek elöljáróitól oklevelet és apró ajándékot. A díjazás indoka: mintaprojekt címet nyert a négy település szennyvízcsatorna beruházása.

Márok Csaba Mezőfalva polgármestere átveszi a mintaprojekt elismerést Várai Róbert Kisapostag, Nagy Attila Baracs és Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármesterétől. Fotó: Horváth László

Az ünnepi pillanatokat követően dr. Borbás Péter jogi képviselő ismertette a községek és a DVCSH között régóta húzódó peres eljárások jelenlegi állását. A testületek továbbra is egyező véleménnyel kitartanak korábbi álláspontjuk mellett, így ezután sem hajlandóak irreális árat fizetni a dunaújvárosi cég hálózatának használatáért. Az ügyben folytatódnak a tárgyalások.

Szintén nagy hangsúlyt kapott a napirendi pontok között említett vagyonmegosztás, illetve a beruházás utáni költségviselési arányok. A műszaki tartalommal is bíró kérdésben szintén közös egyezségre jutottak a települések. A hátralévő témákban több aktuális határozatot is hoztak a képviselők, amelyek elengedhetetlenek a projekt szabályos lezárásához. Bő másfél óra elteltével a megjelentek elégedetten álltak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!