Kisapostag

2015.05.17. 17:59

Szemétre vadásztak Kisapostagon is

Kisapostag - Falujukat szépítették a kisapostagiak. Hulladékot, eldobált szemetet szedtek. Az iskolánál padot festettek és a homokozót is rendbe rakták.

Tisztasági akció és faluszépítés szerepelt a Duna-menti település hétvégi programján. A szombat reggel nyolc órára meghirdetett rendezvényen közel 40 önkéntes vállalta, hogy rendezettebbé, hulladékoktól mentessé teszik környezetüket. Az önkormányzat szervezésében megvalósult akcióban két részre osztott csapat fogott hozzá a feladatoknak. A helyi nemeztőrök vezényletével 10-15 tagú különítmény - polgárőrökkel és civilekkel közösen - a Duna-parti Rakodó területét tisztították meg az eldobált szeméttől.



Eldobált szeméttől szabadították meg a Duna-partot nemzetőrök, polgárőrök, nyugdíjasok és civilek. Felföldi János (balról elöl) vezényletével tekintélyes mennyiségű hulladékot gyűjtöttek az önkéntesek
Fotó: Horváth László

A másik alakulat az iskola udvarában fogott a karbantartási munkálatoknak. A nap végén Farkas Cintia művelődés- és közönségszervező a Dunaújvárosi Hírlapnka elmondta a tapasztalatait:

- A vártnál többen jelentkeztek a felhívásra, így az idei alkalom nagyon sikeresnek mondható. A nemzetőrök által koordinált és az önkormányzati képviselők, Geist István és Dortné Tibay Emese irányította csapat is remek munkát végzett. Példamutatásukra talán kevés is az a szó, hogy köszönet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!