Kisapostag

2015.10.20. 13:18

Új polgárőr autóval gazdagodott Kisapostag

Kisapostag - Az új gépjárműjükkel gyorsabban és hatékonyabban tudnak fellépni a kisapostagi polgárőrök a bűnözök ellen a közbiztonság fenntartása érdekében.

Horváth László

Október 16. jelentős nappá vált a kisapostagi polgárőrök életében. Hivatalosan is birtokba vették az önkormányzat segítségével megnyert pályázat tárgyát, egy új Suzuki Vitara gépkocsit. Az ünnepélyes átadásnál Nagy Attila Kisapostag polgármestere és Cseh László polgárőrparancsnok kiemelte a szervezet és a rendőrség közötti kitűnő kapcsolatot. Az új gépkocsijukkal hatékonyabban lehet majd járőrözni. Nem mellesleg a szolgálatot teljesítők komfortérzetén is sokat javít a gépkocsi bőséges felszereltsége. A több mint hatmillió forint értékű Suzukival háromra szaporodott a járőrautók száma a községben, ami komoly segítség lesz az elkövetkező időkben. Az átadás után a legidősebb és egyben a legaktívabb polgárőr, Zibriczky Béla elmondta:

- 2005-ben alakult kisapostagi polgárőr szervezet tagjai az elmúlt tíz év alatt számos esetben bizonyították rátermettségüket, segítőkészségüket.

A 25-30 fős állandó létszámmal dolgozó civil tömörülés a legnehezebb pillanatokban is helytáll. Számtalan kilométeren és szolgálati órán keresztül vigyázzák a falu közbiztonságát, segítik a szorult helyzetben lévő embereket. Az új autóval és a másik két gépjárművel hatékonyabban támogathatják a közösség életét.

- Ahogy technikailag fejlődik a helyi polgárőrség, remélhetőleg úgy csökken a bűnelkövetés a faluban. Bízunk benne, már maga a megjelenés is elriasztó hatású - fogalmazta meg az új gépjárművük iránt táplált reményeket Zibriczky Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!