Kisapostag

2015.12.09. 15:10

Ünnepi díszbe öltözött Kisapostag

Kisapostag - Karácsony közeledtével számos ingatlan tulajdonosa díszíti színes égősorral, dekorációval a házat, kertet, környezetet.

Horváth László

Az est leszálltával Kisapostagra érkező vándor is ünnepi hangulatba kerül a szépen feldíszített utcák láttán. Nagy Attila polgármestert kérdeztük a köztéri ünnepi világításról.

- Közel tíz éve civil kezdeményezésre és a Schalbert alapítvány hozzájárulásával kezdődött a falu karácsonyi díszítése. Az alapítványi adományokból és magánemberek hozzájárulásából létrejött dekorációk eredeti eszközei az évek alatt sajnos már elhasználódtak, így csak a hivatal környéke és az evangélikus templom kapott adventi kivilágítást. Tervezzük, hogy ismét gyűjtést szervezünk. Szeretnénk a templomi felújítás után az épületet, valamint az oda vezető hidat is feldíszíteni, továbbá arra gondoltunk, hogy a hivatal melletti fenyőfát községi karácsonyfává alakítjuk - vázolta az elképzeléseket Nagy Attila, Kisapostag polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!