Külföld

2011.04.06. 18:24

Kadhafi a NATO-légicsapások leállítását kérte Obamától?

Egy amerikai tisztségviselő szerint Moammer Kadhafi líbiai vezető a Barack Obama amerikai elnökhöz írt levelében a NATO légicsapásainak leállítását kérte.

MTI

A háromoldalas levélben Kadhafi arra kérte az amerikai elnököt, hogy állítsa le az "egy fejlődő ország kis népe ellen vívott igazságtalan háborút".
A szerdán elküldött levélben Kadhafi azt írta, hogy hazájának inkább erkölcsi, mint fizikai értelemben ártott a NATO hadművelete és hogy egy demokratikus társadalmat nem lehet rakétákkal és repülőgépekkel felépíteni. A líbiai vezető megismételte azt az állítását, hogy ellenségei az al-Kaida terrorszervezet tagjai.
A levélben Kadhafi "gyermekem"-nek nevezte Obamát és reményét fejezte ki, hogy az elnöknek 2012-ben sikerül majd újraválasztatnia magát.
A Fehér Ház a levél megérkezése utáni első reagálásában azt hangoztatta, hogy Kadhafi tettei és nem a szavai számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!