Külföld

2011.07.17. 05:44

Robbanások a líbiai fővárosnál - a NATO ismét bombázhatott

Hatalmas robbanások rázták meg vasárnap hajnalban a líbiai fővárost, és közben harci gépek zaja hallatszott, amiből arra lehet következtetni, hogy a NATO ismét bombázta Tripolit.

MTI

A líbiai állami tévé szerint a robbanások Aín-Zara és Tadzsúra keleti peremkerületekben voltak. A tévé idézett egy katonai forrást, amely közölte, hogy a támadásnak vannak áldozatai, de számokat nem mondott.
A bombázás éjfél után nem sokkal kezdődött, és mintegy egy óráig tartott. Az egyik tudósító 13 robbanást számolt össze. 
Szombaton a felkelők egyik egysége rövid időre behatolt Bregába, majd négy kilométerre visszavonult, hogy támadást készítsen elő a Kadhafihoz hű erők kezén lévő stratégiai fontosságú város ellen. Az akcióban tíz felkelő meghalt, 172 pedig megsebesült - közölték szombat este a lázadók.
Mohammed Zavi, a felkelők katonai szóvivője számolt be napközben arról, hogy egy könnyű egység tört be pénteken éjszaka Bregába, az olajipari létesítmények egyik központjába. A felderítő egység északról hatolt be, s helyi idő szerint éjfél tájban hagyta el Bregát. A jelentések szerint a Tripolihoz hű erőket a városközpontban összpontosították. A felkelők Brega ellen keleti irányból támadó egysége a várostól 10-20 kilométerre akadt meg, miután ellenállásba ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!