A párizsi túszejtő egy nem hitelesített videóban az Iszlám Állam tagjának vallotta magát

2015. január 11., 14:05 forrás: MTI
komment
A négy áldozattal járó párizsi túszejtést elkövető Amedy Coulibaly-ra hasonlító férfi az internetre vasárnap felkerült videóban az Iszlám Állam nevű dzsihadista csoport tagjának vallotta magát és azt állította, hogy a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni merénylet elkövetőivel összehangolta az akcióit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hivatalos szervek egyelőre nem hitelesítették a 7 perc 17 másodperces felvételt, amely egy rövid ideig a Dailymotion videómegosztó portálon volt látható, de nagyon gyorsan lekerült onnan.

A gondosan megvágott anyagban beszélő férfi az utóbbi napokban elkövetett terrormerényletek közül többet magára vállalt.

"Először is a muzulmánok kalifájához, Abu Bakr al-Baghdadihoz, Ibrahim kalifához fordulok" - mondja a fekete muzulmán viseletbe öltözött, Coulibaly-ra hasonlító férfi, aki egy kifeszített fehér lepedő előtt beszél, amelyre egy fekete zászlót erősítettek.

A videóba beillesztett szöveg szerint Coulibaly látható a felvételen, akit a csütörtöki montrouge-i lövöldözés - amelyben egy rendőrnő meghalt és egy utcaseprű életveszélyesen megsebesült - és a párizsi kóser élelmiszerboltban elkövetett túszejtés elkövetőjeként mutatnak be.

A férfi azt állítja, hogy a Charlie Hebdo elleni merénylet elkövetőivel, Chérif és Said Kouachival összehangolva hajtja végre az akcióit, amelyeket a kalifátus elleni támadásokra adott válaszként mutat be.

A felvételen ugyanerről a férfiről olyan képek is láthatók, amelyeken sportöltözékben egy külső helyszínen fekvőtámaszokat végez, miközben muzulmán énekek hallhatók. Amikor a kamerába beszél, akkor golyóállómellényt visel.

Amedy Coulibalyt pénteken megölték a rendőrök, amikor kiszabadították a kóser boltban fogva tartott túszait.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentős nagyságú szíriai és iraki területeket kebelezett be, és ott az iszlám sajátos és szigorú értelmezésén alapuló "kalifátust" kiáltott ki. A Közel-Keleten előrenyomuló csoportnak Abu Bakr al-Baghdadi a vezetője.

2015. január 11., 14:05 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...