Külföld

2015.06.30. 09:16

Áradások, földcsuszamlások pusztítanak Kínában

Legalább 28 ember meghalt, vagy nem találják nyomát az utóbbi négy nap heves esőzéseinek, áradásainak következtében, miközben százezreket kellett biztonságosabb helyre költöztetni, épületek ezrei rongálódtak meg - jelentette a kínai állami média kedden.

Jelentős károkat jelentettek a középső országrészből, Honan tartományból, ahol egyetlen megyében 6700 hektár termőföldet öntött el az ár, több helyütt megszűnt az elektromos áramszolgáltatás és a távközlési összeköttetés. A közvetlen anyagi kárt 305 millió jüanra (13,8 milliárd forint) becsülték. Hasonló helyzetről számoltak be Senhszi és Anhuj tartományból, valamint a délnyugati Szecsuanból is. Utóbbi Nancsiang megyéjében 1949 óta a legsúlyosabb árvíz pusztít. Csak e térségben 48 járásból 263 ezer embert kellett evakuálni. A kínai országos meteorológiai központ további esőzéseket jósolt öt tartományban és a kelet-kínai Sanghajban, ugyanakkor előrejelzése szerint négy tartomány egyes részein és a 32 milliós Csungkingban a hőmérséklet 37 Celsius-fok fölé emelkedhet. A meteorológusok ezért földcsuszamlások, másutt pedig a hőguta veszélyeire hívták fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!