Külföld

2016.03.25. 10:44

Autóba rejtett pokolgép robbant egy csendőrállomásnál Törökországban

Három katona meghalt, huszonnégy pedig megsérült csütörtök este, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak, majd lövöldözni kezdtek a délkelet-törökországi Diyarbakir tartomány Mermer településének csendőrállomásánál - jelentette a Dogan török hírügynökség pénteken.

A detonációt követően a PKK fegyveresei gépkarabélyaikkal lövöldözni kezdtek, amire a biztonság erők választüzet nyitottak.

Az összecsapás hírére a hatóságok nagy számban mentőegységeket és erősítést vezényeltek a helyszínre. A sebesülteket Diyarbakir város katonai kórházába szállították.

Az incidens következtében a hatóságok lezárták a Diyarbakirt Bingöl várossal összekötő főutat.

Törökország délkeleti részében két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a török haderő között. A biztonsági erők december óta átfogó katonai akciót hajtanak végre a kurd felkelők ellen. Az összecsapások során július óta a török haderő katonáiból mintegy 300-an, a PKK lázadói közül ezrek estek el, számos helyen kijárási tilalom van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!