Az Alsó-Ausztriában élők 70 százaléka lezárná az osztrák határt

2016. február 10., 12:04 forrás: MTI
komment
Az Alsó-Ausztriában élők 70 százaléka lezárná az osztrák határt és szigorúan betartaná a befogadás felső határát - derül ki egy osztrák közvélemény-kutató intézet szerdán bemutatott felméréséből.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gräf Szilvia, az MTI tudósítója jelenti:

A január végén végzett telefonos közvélemény-kutatás során több mint hatszáz alsó-ausztriai lakos véleményét jegyezték fel.

A megkérdezettek több mint hetven százaléka úgy véli, hogy a tartományi települések a befogadóképességük határán vannak, hatvan százalék pedig attól tart, hogy a menekültek eltérő kulturális háttere gondot jelenthet. 

Az Akonsult intézet által végzett felmérés szerint az osztrák kormány jelenlegi szigorúbb menekültpolitikájával a tartomány lakói javarészt egyetértenek, még akkor is, ha ennek betartása olyan "kényelmetlenségekkel" jár, mint a határellenőrzés bevezetése. 
A bevándorlás felső határát a megkérdezettek csupán hét százaléka utasítja el, a határellenőrzést a válaszadók öt százaléka ellenzi, és a lakosok nyolc százalékát nem nyugtalanítják a kulturális különbségek.

Negyven százalék úgy véli, hogy az osztrák társadalom a nehézségek ellenére meg tud küzdeni az integrációval járó nehézséggel.
Az osztrák belügyminisztérium tervei szerint mintegy ötvenezer, vagyis évente 12 500 menekültet toloncolnak ki Ausztriából 2019-ig. Január végén arról is döntött az osztrák kormány, hogy idén legfeljebb 37 500 menedékkérőt engednek be az országba, 2019-ig pedig összesen mintegy 130 ezer lehet a számuk.

Eközben a korneuburgi ügyészség nyomozást indított egy alsó-ausztriai farsangi ünnepségen történtek miatt. Maissau településen az ott készült fotók szerint menekültellenes jelszavakkal vonultak fel a hét végén. A menetben haladó 33 jármű közül az egyiken Shariah-Police felirat volt olvasható, vagyis a saría, azaz az iszlám vallásjogra való utalásként. Az autónak Asyl 88 (menedékjog 88) rendszáma volt, a 88-as szám pedig a Heil Hitler köszöntésre utal.

Az akciótól mind a település polgármestere, mind az esemény szervezője elhatárolódott, elmondásuk szerint csupán a felvonuláson látták a járművet. Az érintetteket a következő napokban hallgatják ki.

2016. február 10., 12:04 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsorMűsorok betöltése...