Külföld

2015.01.28. 17:53

Az északkeleti államokban még vannak nehézségek, de már megkezdték a hó eltakarítását

Még mindig megnehezítik az Egyesült Államok északkeletei területein az emberek életét a téli vihar következményei, bár szerdán már milliók kezdték meg a sok helyen több mint félméteres hó eltakarítását.

Az erős szél és a sűrű hóesés miatt legtöbbet szenvedett Massachusetts állam területén Lunenburgnél, Hudsonnál és Auburnnél több mint 91, Worchesternél 88, a bostoni Logan repülőtérnél pedig 62 centiméteres hóvastagságot mértek.

A Bostontól 50 kilométerre északra fekvő Marshfieldnél a szél által felkorbácsolt dagály átszakította a tengerparti védőgátat, és a víz 11 lakóházat elárasztott. A lakosság felszólította az ott lakókat, hogy hagyják el otthonaikat.  

A vihar sújtotta övezetben szerda délelőtt 17 ezer fogyasztónál még mindig nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást. 

A havazás az előrejelzés szerint folytatódik majd, ám a vihar miatt kiadott figyelmeztetést az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) szerdán egész Új-Angliában feloldotta.

Bostonban újraindították a tömegközlekedést.

A hatóságok két halálesetet hoztak összefüggésbe a viharral: kedden Connecticutban szívrohamot kapott egy 80 éves havat lapátoló férfi, hétfőn pedig New York város közelében halt meg egy szánkózó tinédzser, aki lámpaoszlopnak ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!