Az északkeleti államokban még vannak nehézségek, de már megkezdték a hó eltakarítását

2015. január 28., 18:48 forrás: MTI
komment
Még mindig megnehezítik az Egyesült Államok északkeletei területein az emberek életét a téli vihar következményei, bár szerdán már milliók kezdték meg a sok helyen több mint félméteres hó eltakarítását.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az erős szél és a sűrű hóesés miatt legtöbbet szenvedett Massachusetts állam területén Lunenburgnél, Hudsonnál és Auburnnél több mint 91, Worchesternél 88, a bostoni Logan repülőtérnél pedig 62 centiméteres hóvastagságot mértek.

A Bostontól 50 kilométerre északra fekvő Marshfieldnél a szél által felkorbácsolt dagály átszakította a tengerparti védőgátat, és a víz 11 lakóházat elárasztott. A lakosság felszólította az ott lakókat, hogy hagyják el otthonaikat.  

A vihar sújtotta övezetben szerda délelőtt 17 ezer fogyasztónál még mindig nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást. 

A havazás az előrejelzés szerint folytatódik majd, ám a vihar miatt kiadott figyelmeztetést az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) szerdán egész Új-Angliában feloldotta.

Bostonban újraindították a tömegközlekedést.

A hatóságok két halálesetet hoztak összefüggésbe a viharral: kedden Connecticutban szívrohamot kapott egy 80 éves havat lapátoló férfi, hétfőn pedig New York város közelében halt meg egy szánkózó tinédzser, aki lámpaoszlopnak ütközött.

2015. január 28., 18:48 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...