Külföld

2015.02.11. 20:25

Egy férfi három muszlim diákot agyonlőtt Észak-Karolinában

Három muszlim egyetemi hallgatót agyonlőtt egy férfi az Észak-Karolina állambeli Chapel Hillben - közölte szerdán a helyi rendőrség.

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 46 éves Craig Stephen Hicks a jelek szerint egy szomszédok között, parkolóhely miatt régóta tartó vita következtében lőtte fejbe a 23 éves Deah Shaddy Barakatot, a 21 éves Yusor Mohammadet és a 19 éves Razan Mohammad Abu-Salhát, de a rendőrség vizsgálja a "gyűlölet-bűncselekmény" lehetőségét is.

Amennyiben bebizonyosodna, hogy Hicks "faji" vagy vallási indíttatásból gyilkolt - erre utalhat a férfi néhány Facebook-bejegyzése -, úgy szigorúbb büntetésre számíthat, ha elítélik az ellene szerdán emelt háromszori, előre kitervelt gyilkosság vádjának ügyében. 

Az áldozatok közül Barakat férje volt Mohammadnak, Abu-Salha pedig a húga. A két nő rendszeres fejkendőviselő volt.

Hickset, aki önként jelentkezett a rendőrségen, március 4-én hallgatja meg először a bíróság, amely megfosztotta őt az óvadék lehetőségétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!