Ellenzi a menekültek befogadását a csehek többsége

2016. január 22., 13:25 forrás: MTI
komment
A csehek 60 százaléka úgy véli, hogy Csehországnak egyáltalán nem kellene befogadnia menekülteket a háború sújtotta országokból - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

A CVVM közvélemény-kutató intézet által még decemberben megkérdezettek egyharmada szerint a menekülteket csak arra az időre kellene befogadni, amíg országukban megnyugszik a helyzet. Mindössze a megszólítottak két százaléka volt azon a véleményen, hogy ezeket a menekülteket be kell fogadni, és letelepedési engedélyt kell nekik adni Csehországban.

A menekültek befogadását ellenzők aránya a szeptemberi hasonló felméréshez viszonyítva nyolc százalékkal emelkedett. 
A cseh lakosság 82 százaléka a felmérés szerint biztonsági kockázatot lát a menekültek befogadásában. Érdekes adat, hogy a menekültválság iránt rendkívüli a csehek érdeklődése, a megkérdezettek 74 százaléka állította, hogy folyamatosan figyeli az események alakulását.

A prágai belügyminisztérium közlése szerint az országban tavaly 1525 külföldi állampolgár kért menedéket, 369-cel több, mint 2014-ben. Az év végéig 71 személy kapott menedéket, míg 369-nek fokozott védelmet biztosítanak a cseh hatóságok. A korábbi időkben a menedékkérelmek száma évente ezer alatt mozgott, s menedéket néhány tucatnyian kaptak.

Tavaly a menedékkérelmek legnagyobbik részét (694) ukrán állampolgárok nyújtották be, őket a szírek (134) és a kubaiak (128) követték.

2016. január 22., 13:25 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...