Külföld

2015.01.26. 09:36

Eltűnt egy magyar túrázó Karintiában

Karintiában eltűnt egy magyar túrázó - adta hírül hétfő reggel az APA osztrák hírügynökség.

Török Tibor

Frissítés:

Az orf.at beszámolója szerint a korábbi hírekkel ellentétben mégis találtak holttestet a lavina alatt - hogy az eltűnt férfiről van szó, az egyelőre nem ismert.

Korábban írtuk:

A 37 (más tudósítások szerint 32) éves férfi vasárnap 13 körül Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen irányába. A férfi késő délutánig nem érkezett vissza a túrából, ezért szállásadója értesítette a rendőrséget, illetve a hegyi mentőket. Több tűzoltóság is bekapcsolódott a kutatásba, illetve keresőkutyák is érkeztek, egészen éjjel egyig tartott az akció, ekkor a rossz időjárás miatt felfüggesztették. A férfi munkaadója az ORF-nek elmondta, a szezonmunkásként dolgozó magyar állampolgár kifejezetten megbízható, sohasem késett, ezért a legrosszabbtól tartva azonnal értesítette a rendőrséget.

Hétfőn már 100 ember kereste a túrázót kutyákkal, valamint helikopterrel. Közel negyven segítő vizsgált át egy lavinaomlást, ám a szondákkal nem akadtak a férfi nyomára. A mentés vezetője, Horst Wohlgemuth arról számolt be az ORF-nek, hogy helikopter az egységek és a felszerelés mozgatásában segít, de felderítést is végez. A magyar férfi nem ismerte a terepet, azonban kifejezetten sportoló alkatként jellemezték. Az eltűnt túrázó mobilját egyelőre nem sikerült bemérni.

Tirolban, Scharnitz környékén egy 42 éves német túrázó után kutatnak, a férfi a 2569 méter magas Pleisenspitze-re indult el szombaton délelőtt. Délután a megbeszélt időre nem érkezett vissza, így azonnal megkezdték a keresését, ám sem aznap, sem vasárnap nem akadtak a nyomára. Hétfőn tovább folytatódott a kutatás, azonban a hét utolsó napján 30 centi hó esett, így a keresőknek nagyon nehéz dolguk van. (MTI, ORF)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!