Elutasította az ügyészség a muszlimokkal kapcsolatos kijelentései miatt Robert Fico ellen tett feljelentést

2016. február 09., 10:55 forrás: MTI
komment
Elutasította a pozsonyi ügyészség azt a feljelentést, amelyet muszlimokkal kapcsolatban tett kijelentései miatt januárban adtak be Robert Fico szlovák kormányfő ellen - közölte a Denník N című szlovák liberális napilap kedden.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

A miniszterelnököt azután jelentették fel, hogy a Kölnben és más német városokban szilveszter éjszakáján nőket ért támadásokra reagálva egy pozsonyi sajtóértekezleten azt mondta: meg kell akadályozni, hogy Szlovákiában egy egységes muszlim közösség jöjjön létre, mert ez az egyetlen ahhoz vezető út, hogy bebiztosítsa magát a (Németországban már testet öltött) fenyegetések ellen.

A feljelentést - a Denník N információi szerint - faj- és nemzetgyalázás, illetve etnikai, nemzetiségi és faji gyűlölködés keltésének gyanúja miatt Maros Ivanic közgazdász tette, aki éveken át az Amerikai Egyesült Államokban élt, és korábban a Világbank alkalmazásában is volt. 

A beadványt a pozsonyi kerületi ügyészség a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva indokolatlannak minősítette, és elutasította.
"A véleménynyilvánítás szabadsága védelmet élvez függetlenül attól, hogy a kinyilatkoztatott vélemény érzelmi vagy racionális jellegű, indokolt vagy indokolatlan, illetve attól, hogy azt hasznosnak vagy károsnak, értékesnek vagy értéktelennek ítélik-e" - idézte a liberális lap a pozsonyi ügyészség indoklását.

2016. február 09., 10:55 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...